16-05-2020

Maj kysten

Har ikke fisket ret meget her i maj måned, da mine pladser i fjordene enten har været invaderet af hornfisk og lukket grundet  vinden. Hornfisken kom tidligt i år men nåede at få en ørred slut april på min #8 stang i delvis modvind, som var et af mine mål i denne sæson. Hornfiskene dominerer lige nu men mine tips til at få ørrederne i tale er, at fiske morgen og aften samt lidt dybere, langsommere og med større fluer. Ørrederne har ellers godt nok været meget forsigtige i dette forår og har mest været til at få i tale med mindre fluer. Så de skal bestemt ikke glemmes og så må der falde lidt hornfisk af som bifangst. 
Jeg holder som sagt tidligere altid lidt fiskepause i maj og tager så mere på kysten igen i juni, hvor jeg vil gøre mere ved skumflue fiskeriet, som også er et mine mål i denne sæson. Det skal prøves hen over sommeren og godt ind i efteråret. 

Knæk og bræk Keld 

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden