13-04-2020

Fjordnyt

Jeg har været en del i fjordene den sidste tid og særligt i påsken. Modsat hvad jeg plejer, har jeg fisket den samme plads meget af tiden, og det har været sjovt at følge fiskeriets udvikling hen over tid. I starten var der langt mellem fiskene, og når de kom var det i hurtige raids, hvor der virkelig var gang i den med flere landede fisk, hug og følgere. Med den stigende vandtemperatur er fiskeriet blevet mere stabilt men særligt magneterne, som Claus Eriksen kalder dem, har leveret. Fiskene har simpelthen nogle foretrukne områder, hvor de trækker ind igen og igen. Jeg har haft kontant på næste alle ture, og det har været flotte blankfisk med meget få undermålere. Lidt bekymrende da det nok er en konsekvens af den tørre sommer 18 og deraf en lile årgang, som så ses nu. Men jeg har mistet virkelig mange fisk, da de har taget meget forsigtigt. Nedenstående tur med Niels til en anden plads i fjorden beskriver det rigtig godt: 

"Rigtig god tur i fjorden med min fiskebuddy Niels Lagergaard Pedersen Vi ramte den max og status for os blev 16 fisk med 8 til hver og de største tæt på 60. Masser af hug, mistede og sete fisk. Jeg tror, jeg smed lige så mange, som jeg landede deraf 2 gode. De tog utroligt forsigtigt, så mange blev misset eller dårligt kroget. Smed bl.a 3 i streg grundet bøjet krogspids, da den havde ramt en sten. Smed også en hvor skydelinen knækkede i modhugget. Jeg nåede lige at få fat i linen og redde skydehovedet men mistede fisken, selvom jeg prøvede at håndfighte den.
Udover det gode fiskeri, spottede vi også traner, så super dag i rigtig godt selskab"

Knæk og bræk Keld 

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden