29-02-2020

Nyt fra kysterne og foredrag

Her er som lovet en opdatereing fra vinterferiens fiskeri. Fik fisket både i Tuse å, hvor jeg fangede en blank målsfisk samt smed en og havde et godt hug. Åen var virkelig præget af den megen regn, så der var godt med vand i åen og på markerne. Til gengæld fik fluen nogle gode drev med den strøm, der var i åen. Nåede også i fjorden, hvor jeg fik 4 fisk indenfor den samme korte strækning. På trods af god blæst med godt gang i vandet, tog nogle af fiskene forholdvis forsigtigt. Efter først at have mærket lidt forsigtige nap, skulle der holdes pauser i indtagningen, så fluen svæede, inden fiskene huggede. Jeg nåede også på Nordkysten, hvor jeg fiskede sammen med Rune Westphal i brændingen og fik 3 fisk på det lave vand. Var der igen på den sidste dag i ferien, men her var forholdene helt anderledes med svag vind og deraf stille vand. Jeg så virkelig mange fisk, som jeg fint kunne kaste til, men hugge det kunne jeg ikke få dem til. Der var ingen kæmper imellem, men det var dejligt med lidt flex. I sidste uge var jeg igen på Nordkysten, hvor jeg fik en enkelt velnæret blankfisk på 49 cm mellem nogle høfder. Det var meget lavvandet, da den sydlige vind havde bælst vandet ud. Så efter at have fisket en plads med badekar, opsøgte jeg en plads med noget mere dybde under land, og det gav altså bonus. Som tidligere nævnt er det mit klare indtryk, at der er mange fisk på Nordkysten pt. men der er også helt blanke dage og fiskeriet er klart bedst, når der er gang i vandet. 

I torsdag holdt jeg sammen med Rune Westphal foredrag om forårsfiskeriet i Fjordlandet arrangeret af Fishing Zeland på Færgelundens Motel og Kursuscenter i Frederikssund. Rune og jeg vil gerne sige mange tak til de 92 deltagere som støttede op om arragementet. Det var faktisk delrager rekord i Fishing Zealand regi ift. foredrag så tak for det.

I næste uge skal jeg som vanligt til Session på Bornholm, og som vejrudsigten ser ud lige nu, ser det meste af øen fiskbar ud. Dermed er pladserne på vest- og sydkysten, som jeg holder mest af i spil, så jeg krydser fingre. Jeg ser frem til nogle dage i gode venners lag og forhåbentlig nogle blankfisk i hænderne.

Knæk og bræk Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden