01-02-2020

Januars fiskeri

Har generelt fortsat haft svært ved at finde fiskene, men når jeg kigger i tidligere år på appen Fangstjournalen, er det helt tydeligt, at jeg aldrig har det bedste fiskeri i januar i fjordene og generelt. Find appen her https://fangstjournalen.dtu.dk/ Jeg har ellers fisket både i den nordlige del og helt i bunden men det er kun i bunden af begge fjorde, jeg har haft lidt succes og fået lidt målsfisk og en enkelt på 45 cm. Jeg har selvfølgelig også prøvet Nordkysten lidt, men den har desværre  været meget vindblæst og har derfor været nødsaget til at fiske fjordene mest, de dage jeg har haft mulighed for at tage ud. Det er mit indtryk, at fiskeriet pt er bedst på åben kyst, men vinden kan være en udfordring, og på Stevns er der garenteret mange fiskere og særligt, hvis du er der i weekender. I den kommende tid skal du holde øje med de første meldinger om børsteormesværmninger i bunden af fjordene. Vandtemperaturen er nemlig ret høj 4-6 grader lige nu, så det starter sikkert tidligere i år. Børsteormene kan virkelig sætte gang i havørrederne, og ormene ses først på lavvandede mudrede områder i bunden af fjordene. Hvis der kommer mere sol den næste måned kan forårsfiskeriet starter tidligere så vær opmærksom på det og vær på kysterne jævnligt, så du ikke misser starten på det gode fiskeri.

Der er lidt foredrag fra min side på vej om netop forårsfiskeriet i fjordene samt lidt andet, som også er i planlægningsfasen. I hører nærmere. Jeg har netop også booket hus på Bornholm i uge 10 for igen at deltage i Session for fluefiskere på Ønskeøen. Skal fiske 4 dage sammen med gode venner og håber vi kommer i kontakt med Østersøens sølvtøj og gerne i den grove kaliber. 

Knæk og bræk Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden