15-12-2019

Nyt fra Isefjorden

Har haft et par ture til Isefjorden i den seneste tid, men det har godt nok ikke været med meget succes. Jeg har fisket både i den nordlige del, og i dag var jeg helt i bunden i den stærke blæst, som efterhånden er normen. Jeg har derfor gået med min 8'er stang, som har været mere i brug på det seneste end nogensinde. Jeg har simpelthen ikke haft kontakt til fisk i det sidste stykke tid. Vandtemperaturen er ellers ved at være godt dernede af med 2-4 grader i den sydlige del og 4-6 grader i den nordlige del. Det betyder at fiskene begynder at samle sig i stimer, og da rigtig mange fisk stadig er i åerne, kan det være rigtig svært at lokalisere fiskene. Fiskene i fjorden er ikke særlig spredt lige nu, og en stime kan stå meget lokalt og fylde meget lidt, så det gælder virkelig om at få affisket noget vand. Mange jeg har snakket med og mødt på kysten siger, at de også har haft svært ved at finde fiskene den seneste tid. Men selvfølgelig kan det lade sig gøre at finde nogle fisk. Prøv at tænke alternativt og fisk andre pladser, selvom det kan være svært med den kraftige vind fra samme retninger, som gør at mange pladser ikke kan fiskes med fluestangen eller spin grundet møg i vandet. Lige nu vil jeg derfor råde til at tage på den åbne kyst, da det virker som der er lidt flere fisk der end i Isefjorden pt. Jeg vil dog stadig fiske Isefjorden for lige pludselig kan det vende, og du vil få nogle flotte blankfisk og efterfølgende spørge dig selv, hvor kom de lige fra?

Apropos blankfisk var jeg jo vært ved Gløgg og Blankfisk sidste søndag. Det blev et meget succesrigt arrangement med et godt fremmøde, og ja der blev også fanget blankfisk. Du kan læse om det her http://fishingzealand.dk/arrangement/gloegg-blankfisk/ 

Knæk og bræk Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden