23-10-2019

Efterårsferiens fiskeri

Så har det jo lige været efteårsferie, og jeg har som sædvanlig været en del ved kysterne. Søndag den 13. okt. startede jeg med et velbesøgt arrangement ved Hammergården i FZ-ugen. Der blev drukket bålkaffe, spist plankeørred og øvet fluekast. Da arrangementet var færdigt mødtes jeg med en gammel fiskeven Lars Hjelmsø, som havde fisket en nordlig plads i Isefjorden. Lars havde intet set eller mærket, så efter en sludder og en spandauer kørte Lars hjemad og jeg kørte sydpå. Jeg fiskede et kendt stræk og fik hurtigt en UM'er og så lidt fisk, men det fedeste var, at jeg i skumringen fangede min første fjordfisk på skum. En fin velnæret fisk på 53 cm.

De følgende dage fiskede jeg lidt mere i fjorden men fangede mest småfisk og en enkelt målsfisk. Jeg kørte derfor på Nordkysten, hvor jeg blev mødt af helt blankt vand. Der gik dog ikke længe. inden jeg så fisk på helt lavt vand. Det lykkedes ikke at få kontakt men kort tid efter fik jeg en UM'er og havde et mere på, som dog gik længere ude. Lige efter så jeg et lille plup ret langt ude. Jeg sneg mig nærmere og vadede så dybt som muligt og lagde et kast ud. Da jeg havde strippet et kort stykke tid. fik jeg et tungt hug. Efter en god fight kunne jeg lande en flot letfarvet hanfisk på 56 cm, som jeg genudsatte. 

Var også på Odden i weekenden i uge 42 sammen med Michael Juul Christoffersen og Thomas Justiniano i Michaels lækre sommerhus. Vi storhyggede og spiste kongemad men fiskeriet var svært. Vi fiskede lørdag og søndag og fiskede selve Odden men var også i fjorden og resultatet var en UM'er til Michael og jeg. Thomas var noget bedre med 4 UM'ere men det omtalte gode fiskeri ramte vi slet ikke.

Så lidt blandet fiskeri i ferien uden det store bonanza men jeg fik da et par gode fisk. Der skal dog slides for dem lige pt og fiskes en del pladser. 

Lørdag den 2. november er der igen Havørred Jam med et virkeligt stærkt program. Jeg glæder mig særligt til at høre Claus Eriksens foredrag, da han altid har været et af mine kystflue forbilleder. Der er også masser af lækkert grej at se på, og så foregår det jo midt på Nordkysten, så fiskevandet er også tæt på. Se programmet ovenover og se mere info her http://fishingzealand.dk/arrangement/havoerredjam/ Tilmeld dig evt. begivenheden på Facebook.

Knæk og bræk Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden