12-07-2019

Fiskeri i sommerferien

I aften rejser jeg igen til Grønland for at fiske efter fjeldørreder. Vi er 8 gutter, hvoraf de 3 også var med sidst, og vi skal fiske i en lille elv nord for Sisimiut. Ser frem til den skønne natur og det fantastisk fiskeri. Jeg glæder mig meget til gensynet med Grønland og fiskeriet efter de urstærke fjeldørreder samt det sociale samvær og opholdet i vildmarken. Der er også noget dejligt ved at genbesøge et sted, da du kan bruge dine erfaringer fra sidst, og få dyrket det fiskeri, som du ikke helt fik gjort nok på den foregående tur eksempelvis skumfluefiskeriet i fjorden. Vi har fået en melding deroppe fra, som siger: "Alt er godt. Der er fisk i elven og masser af myg" Det sidste er en uundgåelig del af en fiskerejse til Grønland. Når vi er hjemkommet fra Grønland den 23. juli er vi lige hjemme nogle dage for at skifte enhåndsstængerne ud med tohånds, da vi igen drager mod Gaula og Bonesvaldet fredag den 26. juli. Der er mange gengangere fra Grøndlandsturen, og det er et godt lille crew, som forstår at hygge sig og kan fiske. Jeg har en aftale med en 1 meters laks, som jo smuttede sidste gang, og det bliver lækkert at fiske dette historiske vald igen. Jeg skal nok komme med nogle beretninger fra begge ture i løbet af august.

Det hjemmelige fiskeri i fjordene er faktisk ret godt lige for tiden. Særligt yderfjorden af Isefjorden fisker godt aften og tidlig morgen, men Niels Lagergaard og jeg var i bunden af Roskilde fjord i sidste uge, hvor Niels fik en flot halvmeteres fisk. Så der muligheder flere steder med den moderate vandtemperatur, som der er pt.

Til slut vil jeg sige god ferie med forhåbentlig lidt flex.

Knæk og bræk Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden