02-05-2019

Staus på aprilfiskeriet og fjordnyt

Har haft tralvt på kysten både med eget fiskeri og guidede ture. Jeg har haft godt fiskeri her i april med fisk på stort set hver tur. Isejorden har fungeret bedst for mig og i modsætning til sidste år, fik jeg det aldrig til at spille i Roskilde fjord i år. Isefjorden bød til gengæld på dage med flere fisk og sightfishinig, som jo er super underholdende. Den ene gang var på en guidet pressetur med to tyskere, og deres kommentar var, at det var ligesomsom at fiske i en put and take sø med alle de sete fisk. Heldigvis ville de også hugge og største fisk var 55 cm, og det er bare herligt, når det går op i en højeren enhed på netop en guidet tur. Jeg har haft mest succes midt i fjorden og i den nordlige del og har fået fisk op til 59 cm.

Havde dog også en rigtig god tur til Vestsjælland, hvor jeg guidede Sebastian fra Kutter & Küste og Henki. Det hele var arrangeret af VisitVestsjælland. Vi var på 3 pladser og de 2 af dem holdt fisk. Særligt den ene holdt mange fisk, indtil er marsvin ødelagde løjerne. Den var helt inde ved min stangspids, da den fulgte en ørred, som jeg fightede. Vi fik dog 9 fisk op til 65 cm samt sete, hug og mistede fisk, så tyskerne var glade i det gode fotovejr. Næste plads var mere stille og svært med min fluestang, men tyskerne havde hug og smed en halvmeters på deres bombardastænger. Til sidst lykkedes det Henki at fange en på 50 cm, og han var klart dagens mand, da han også havde taget den på 65. Tyskerne skulle hjem til sommerhuset,og jeg sagde tak for en hyggelig dag. Der var stadig fisketid tilbage, så jeg ville tage aftentrækket på pladsen med de mange fisk, hvor vinden også var bedre til fluestangen. Jeg havde ikke fisket mere end 100 meter, da jeg får et af de der velbeskrevne hug, som føles som bundhug, indtil det bevæger sig. Jeg gik med min klasse 5 Arcticsilver stang, så det blev en ret crazy fight og fik noieren på, da den sprang fri af vandet tæt på mig. Derefter tog den lange udløb og gik dybt og tungt. Jeg gik med den ca. et kvarter, inden jeg kunne håndlande den. Det var en blankfisk på 75 cm, Fik nogle forbipasserende til at tage nogle hurtige billeder, inden jeg genudsatte den, da den var lidt til den tynde side og har vigtige gener, som forhåbentlig kommer i brug igen. Fantastisk afslutning på en fed dag og Vestsjælland viste sig klart bedre end sit rygte. Det var ikke en enlig svale, da jeg ved andre også har haft rigtig godt fiskeri på Vestsjælland.

Lige nu er fjorden invaderet af hornfisk. Da jeg var ude søndag aften og i mandags, havde jeg kun kontakt til hornfisk og mange af dem. Hornfiskene sætter altid en dæmper på mit fiskeri, indtil det store indtræk er overstået. Rejerne er dog også trukket ind på lavt vand, og der plejer at komme noget godt ørredfiskeri ud af det, så lidt skal jeg jo nok ud enten tidlig morgen/sen aften eller på gråvejrsdagene. Det er til gengæld nu, du kan tage børn og børnebørn med ud og indvi dem i lystfiskeriets glæder med stort set fangstgaranti. Jeg har et Fishing Zealand arrangement i Frederikssund kommune den 12. maj, hvor børn kan lære at fange deres første fisk. Der er stadig lidt ledige pladser. Jeg er også med til præmieuddelingen til Nordisk Handelshus' konkurrence den 11. maj også i Frederikssund. Du kan læse mere om begge dele i nedenstående link

Knæk og bræk

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden