19-03-2019

Bornholmsession 19 og fjordnyt

Som lovet en lille update fra Bornholmsession. Har tidligere skrevet om dette superkoncept, som er udtænkt af Frederik Laks Lorentzen og Gordon P Henriksen. Det går ud på at fluefiskere mødes i uge 10 på Bornholm, hvor der hygges og fiskes, og man mødes til diverse events rundt på øen. I år var det bl.a. Surfnturf ved Ypnasted, Foodtrucksession i Snogebæk ved Jan Gildam, poolparty og endelig mad og præmier på Svanneke Bryghus. Det hele bliver sponsoreret af Destination Bornholm og andre lokale firmaer. Frede og Gordon lægger et stort arbejde i at få det hele til at spille, så mange tak for det. De lokale fluefiskere er også med i løjerne og Bjarke http://www.bornholmfiskeguide.dk/da/ gør også en kæmpeindsats med BBQ mm. så også tak for det. Deltagerne bor i forskellige sommerhuse og de fleste i Snogebæk, men mødes så til diverse sessions, på kysten eller til lidt "tour de chambre" om aftenen. Session er for alle fluefiskere, og med den aktuelle færgepris samt billige sommerhusleje er det jo oplagt at deltage så kom frisk til Bornholm og altid i uge 10. Næste session er på Møn midt september.

Hyggen var i højsædet men fiskeriet var ikke det store til dette års Bornholmersession for mit vedkommende. Vejrudsigten sagde også tiltagende vind af stormstyrke i løbet af ugen. Niels Lagergaard og jeg tog derover allerede onsdag, og der kunne vi faktisk fiske vestkysten men ikke sydkysten, som er favoritstrækket for mig. Niels fik 3 falderter på ca. 2 m i alt og jeg fik en enkelt på ca. 65 og to svømmeture, da der allerede var godt med bølger. Note til mig selv husk studs, vadestav og net til næste Bornholmertur. Så meget god start men herefter gik det ned ad bakke. Vinden tiltog til storm og både vest- og sydkysten samt noget af østkysten blev ufiskbar. Så vi var henvist til klippekysten, hvor fluefiskeri hurtigt blver lidt ineffektivt med svær vadning og deraf dårlig affiskning. En fjordfisker som jeg, bliver ihverfald hurtig lidt utålmodig. Torsdag stødte Michael Juul Christoffersen til, men vi fandt ikke flere fisk udover en faldert til Niels ved Bøjerenden, selvom vi prøvede mange pladser og virklig fiskede igennem. Søndag havde vinden endelig lagt sig lidt, og vi havde lyttet til, hvad Christian BasKette og Mathias Krølle havde sagt om sydgående strøm ved Skansen. Det så ganske rigtigt fiskbart ud, så vi skulle bare igang. Jeg skulle lige have en ny forfangsspids på, men der gik ikke mange kast, før Michael råber fisk. Det er er rigtig pæn fisk, så jeg skynder mig ud til ham og hjælper ham med at lande den. Det er en perfekt blankfisk på 64 cm, som får sin frihed igen. Så øen leverede lidt til sidst. "Det er ikke over før den tykke ørred hugger" som Michael skrev i sit opslag. Du kan følge ham her https://www.instagram.com/kystjaegeren/ 

Se klip fra TV2bornholm om Session her http://play.tv2bornholm.dk/?area=specifikTV&id=759028#759028 (Scroll ned på mobil til lystfiskertræf)

Havde i denne weekend fornøjelsen at guide og fiske med www.fiskejegeren.com  i Fjordlandet. Der skulle fiskes og filmes, og heldigvis fandt vi fisk, men kun på halvdelen af de pladser, vi prøvede og klart flest på vestsiden ift. mine hjemmebaner. Ole Martin smed en trekilos, men vi fangede godt af de mindre og fik nogle gode skud i kassen. Havørnen og marsvin kom også forbi, og på trods af hård vind viste Isefjorden sig fra sin bedste side. Det var kun den store, som manglede, og glæder mig til at se den færdige film. Har selv igen efterfølgende fisket hjemmebanerne i søndags fra vandskiftet og til mørket men fandt ikke fiskene. Du kan godt opleve rigtig godt fiskeri i fjordene, men det er bare ikke stabilt endnu, så du skal være forberedt på nulture, selvom de sociale medier viser gode fangster. Jeg hører samme meldinger, som jeg selv har oplevet fra mit fiskenetværk. Havørredfiskeri er engang imellem hårdt arbejde.

Har forøvrigt også anskaffet mig en Arcticsilver Sense fluestang i klasse 5, som er noget anderledes end mine Scott stænger men virkelig sjov at fange fisk på. Anmeldelse følger, når jeg har fået den lidt mere ind under huden efter forårsfiskeriet.

Husk også Fjordlandet Open i weekenden 29.-31. marts med mad, foredrag og fluebinding fredag på Værftscaféen se mere her https://fjordlandetopen.dk/ Jeg er der også hele weekenden men fisker ikke, da jeg er med til at afvikle konkurrencen og skal holde styr på fangster mm.

Knæk og bræk Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden