20-02-2019

Fiskeri i vinterferien

Har som sædvanlig fået fisket en del i vinterferien men uden det store held i det forårsagtige vejr. Mandag opsøgte jeg pladser med blød bund, som plejer at holde fisk på denne tid, men det var desværre højvandet. Jeg er er ikke meget for højvande og vind fra nordvest så tidligt på sæsonen men ud skulle jeg, da jeg havde afsat dagen. Men jeg ramte som forventet ikke rigtigt noget udover en enkelt tyksak omkring målet, som jeg tog på bombarda/flue for at dække pladserne grundet højvandet.

Onsdag havde jeg en heldagstur til Stevns med Lars Hjelmsø men selvom vi virkelig gav den et skud på 2 pladser, havde vi ikke et ærligt træk i fluen. De følgende dage var vandstanden mere normal i fjorden, og jeg prøvede ellers mange forskellige pladser i fjordene både i bunden, midten og den nordlige del. Vejret var dejligt med sol og tocifret temperaturer men ligemeget hjalp det, jeg havde ikke flere kontakter udover lidt sete fisk i går mandag, som var meget forsigtige.

Strategien lige nu er mange pladsskift. Jeg når som regel 4 pladser på en halvdagstur men giv det gerne et ekstra skud efter en pause, hvis du har set fisk på pladsen. Opsøg blød bund, mørk bund eller lavvandede områder i fjordene. På åben kyst er det de inderste badekar og mørkbund, som skal opsøges. Solen har allerde hævet vandtemperaturen til ca. 4 grader i fjordene, og jeg har set kutlinger på lavt vand. Så det gælder om at være klar, da forårsfiskeriet kan starte meget tidligt i år, hvis det milde vejr fortsætter. Men som det fremgår af ovenstående er der ingen garantier, selvom vi går og hygger os i solen med forårsfornemmelser. Vandtemperaturen skal nemlig lidt længere op, inden fiskeriet bliver mere stabilt og fiskene spreder sig yderligere.

Knæk og bræk

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden