31-12-2018

Godt nytår og status fra kysten

Så lakker 2018 mod enden og det er tid til at gøre status over fiskeåret. Jeg har haft en blandet år i fjordene med periodevis godt fiskeri, men jeg vil huske 2018 for rigtig mange små fisk. Jeg nåede 106 fisk i alt og bedste fisk blev en tyksak fra Roskilde fjord på 58 cm, så jeg kom ikke over de 60 cm i år. Der er dog masser af fisk derude så jeg er positiv ift. 2019, men det er lidt for spændende, hvad miljøkatastrofen i Tuse å kommer til at betyde for fiskeriet i Isefjorden de kommende sæsoner.
Årets fiskerejse gik til Norge men som tidligere beskrevet blev vi ramt af hedebølgen, der lukkede fiskeriet i Gaula. Jeg har dog fået blod på tanden efter mere laksefiskeri, så jeg skal retur til Bonesvaldet igen i 2019. Der bliver også et andet glædeligt gensyn i 2019, da jeg igen skal til Grønland med Henning Pedersen og fiske de urstærke fjeldørreder. Så rejseprogrammet bliver ret tæt næste sommer.

Vil lige nævne en rigtig fin ting, som jeg købte til mig selv inden jul. Det er et toolrack fra Dalby Flytools, som bare matcher mit fluebinde station i sommerhuset helt perfekt. Du kan læse mere om den her Anmeldelser

De næste måneder vil jeg fiske Nordkysten, når det er muligt, da der virkelig er chance for en flot overspringer. Bare se hvordan 2018 sluttede med flotte blankfisk fra de kanter. Skal selvfølgelig også fiske fjordene og pt er der faktisk et okay fiskeri efter mindre grønlændere både i den nordlige del men fik også fisk i den sydlige del her i juledagene. Husk at affiske det lave vand og de inderste badekar, da de kan gå meget tæt på land i vinterperioden. Så kast langs med land og indad er meget vigtige, og gå ned i flue- og blinkstørrelse, hvis de ikke vil tage med det samme. Jeg bruger stadig et ret hurtig indtagning, når jeg afsøger, men varierer ved bl.a at nulre fluen ind med tydelige pauser, når jeg har fundet fiskene. Det virker også på de undslupne regnbuer, som der er enkelte stimer af på Nordkysten og i Isefjorden.

Til slut vil jeg sige tak for at I viser interesse for min side og ønske Jer et rigtig godt og fiskerigt nytår.

Knæk og bræk Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden