23-10-2018

Nyt fra Fjordlandet

Har selvfølgelig fisket en  i efterpårsferien. Har været på mine sædvanlige pladser i fjordene men har kun fået UM'ere. Pladser som for 3-4 uger siden var fyldt godt op med fisk omkring halvmeteren. Det er samme mønster som sidste år, hvor fiskeriet også var ret sløjt i oktober og det har virkelig ændret sig, da uge 42 tidligere var top uge på selvsamme pladser i den nordlige del af Isefjorden. Jeg skal ikke sige, det er en generel tendens, men der er ingen tvivl om, at indtrækket i fjordene er stort i september og deraf rigtig godt fiskeri. Men hvorfor de større fisk er færre pt. kan jeg kun gisne om, men vandtemperatur som pt. er højere på f.eks. Nordkysten kan spille en rolle.

Så efter lidt skuffende fiskeri i fjorden tænkte jeg det var på tide med nye jagtmarker. Valget faldt på Nordkysten, hvor jeg skulle mødes med nogle gamle fiskebuddies. Det var et godt valg, da jeg fik denne flotte blankfisk fra Nordkystens bedste støbeform. Derudover noget sightfishing efter mindre fisk så klart godkendt. Nordkysyen er i det hele begyndt at fiske godt også fisk med størrelse på. 

Roskilde fjord er dog også begyndt at levere og særligt i den nordlige del, hvor der er taget nogle flotte blankfisk.

Nåede også en smuttur til Fyn i ferien, hvor jeg morgenfiskede på Østkysten, hvor jeg havde kontakt med 2 fisk som tog yderst forsigtigt i det stille vand. De blev derfor ikke kroget ordentligt og særligt den ene, som var 50+ var ærgerlig at long distance release

Var som tidligere nævnt igen dommer i Fjordlandet Open i første weekend i oktober. Resultatet af fjordlandet Open efterår 18 endte rigtig tæt. Så tæt, at første- og andenpladsen måtte deles mellem Kim Christoffersen og Lars Juel Hansen, som begge havde fanget fisk, som dommerne vurderede til 60 cm. 3. pladsen gik til Klaus Bruunshøj med en fisk på 56,7 cm. 4. og 5. pladsen var også rigtig tæt, men Alexander Pedersen trak det længste strå med en fisk på 54,2 cm i forhold til Casper Krohn Olsens fisk på 53,5 cm. Flere af top 5 fiskene var C&R fisk. Næste gang er den sidste weekend i marts, og håber vi ses.

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden