02-09-2018

Kystupdate fra fjorden

Jeg har de sidste 14 dage haft rigtig godt fiskeri på de nordlige pladser i Isefjorden. Vejrskiftet har virkelig sat skub i fiskenes indvandring i fjorden, og temperatur faldet i vandet har bestemt også haft en positiv effekt. Det har været tidlig morgen i det første lys samt aftenfiskeriet, som har været mest effektivt. Morgenfiskeriet bliver forlænget, når det er overskyet, dog har jeg en morgen fået den sidste fisk i højt solskin kl. 9.30. Men så stoppede det også, og det var en dag, hvor der bare var mange fisk under land. Der har også fået fisk midt på dagen, men det har været i regn og rusk med godt gang i vandet grundet blæsten. Jeg har haft bedst fiskei i faldende vand, men der har været dage, hvor vandet har været for lavt. 

Opskriften til succes er at få affisket noget vand i højt tempo, og de fleste dage er det korte intense perioder, hvor ørrederne er under land eller har hugperioder. Så det gælder om at være på pletten, da de kan opholde sig på meget korte stræk af kystenlinjen, såsom rev eller naturlige stop som odder eller knæk på kysten. Enkelte dage har vi også oplevet fisk over et længere stræk af kysten, men det første er mest udtalt. Jeg har fået alle mine fisk på flue, men har fisket sammen med Christian Fischer og Lars Hjelmsø, som også havde fine kontakter på spinnegrejet. De kan tage ret forsigtigt, så gå ned i fluestørrelse samt brug mindre blink/woblere.

Det har været så fedt med liv i fjorden igen efter den varme sommer, og det har tilmed overvejende været flotte fisk fra målet og op til 54 cm, men jeg har mistet større. Det har været alt fra blanke til let gyldne, og de er bare stærke disse sensommer fisk. Indtrækket bliver kun vildere den kommende tid, og det lover rigtig godt for Fjordlandet Open, der løber af stablen første weekend i oktober. Se mere her Fiskelinks

Knæk og bræk Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden