06-08-2018

Lidt kystfiskeri og beretning fra Gaula

Har i denne varme og tørre sommer haft et par morgenkystture, hvor det nogle af turene er lykkedes at fange et par ørreder op til omkring 50 cm samt nogle UM'ere. Men det har mindet om vinterfiskeri, da de kun har været ganske kort tid under land i det varme fjordvand. Det har været små Guldbasser, som har fået ørrederne til at hugge. Pt er det svært med de høje vandtemperature men fisk om morgenen og opsøg gerne steder med gang i vandet og frisk vind, som kommer lige ind i din kastearm.

Som lovet en beretning fra min laksetur til Norge, som også blev påvirket af tørken og heden

Netop hjemvendt fra tur til Gaula, hvor vi skulle fiske Bonesvaldet. Vi var dog ret tæt på flere lakse depressioner, da elven forsvarligt nok blev lukket grundet lav vandføring og høj vandtemperatur lige som vi skulle til at fiske. Det gik der så 5 en halv dag med, inden der kom regn, og elven åbnede igen. Vi var på plads præcis kl 18, hvor elven åbnede, og der skulle ikke mere end 3 kast til, før jeg havde laks på. Det var en stor stærk fisk, som tog de vildeste udløb nedstrøms. Jeg råbte på Thomas Hjemsted, da jeg stod dårligt placeret og ikke kunne komme nedstrøms. Jeg prøvede at flytte mig ved at klatre over en klippe og komme nedstrøms, men desværre endte det med, at jeg mistede laksen og kun havde et ødelagt polyforfang tilbage. Thomas havde dog set den springe og den var omkring meteren!!! Dagen efter fik jeg en trøstepræmie i form af en grilse på 64 cm, som jeg genudsatte. Andre fik også fisk i form havørreder og grilse bl.a. Thomas Hjemsted og Michael Jørgensen. De største fisk blev fanget af Henning Pedersen (85 cm) og Thomas Justiniano, som sluttede af med en flot 85 cm laks lørdag formiddag. Selvom vi kom på tavlen og havde ok fiskeri, var det ret frusterende kun at fiske 1,5 dag ud af 7 fiskedage og ret uheldigt at ramme netop den uge, hvor Gaula lukker grundet tørke. Hvilket aldrig er sket før, efter hvad vi fik at vide. Vi oplevede dog også at elven steg fra en vandføring i underkanten af 7 kubikmeter/s til over 100 da vi kørte hjem og endte på 320 om søndagen. Sådan er det at være laksefisker, da du er underlagt de fysiske konditioner. Men vi kommer helt sikkert tilbage til Gaula og de stærke fisk samt den flotte natur. Alle fisk blev taget på flue, og alt blev genudsat

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden