01-07-2018

Nyt ØP-hold og sommerferieplaner

Det er et stykke tid siden, jeg sidst har opdateret bloggen, da jeg ikke har fået fisket meget i juni grundet eksamenstid og andre praktiske gøremål. Jeg tror heller ikke meget på det, med den varme vi har haft og en fjord, hvor vandet er 21-22 grader varmt. De få gange jeg har prøvet i den nordlige del af Isefjorden har jeg kun haft kontakt til mindre hornfisk. Selvfølgelig kan det lade sig gøre meget tidlig morgen, jeg har bare ikke haft energi til at stå op så tidligt, så har kun haft nogle korte aftenture. Christian Fischer er dog lykkedes med at finde lidt fisk på Nordkysten, så den er værd at give et skud her i varmen.

Jeg har dog sammen men min kollega Jesper Van Vliet Tews netop igen gennemført et Ørredpatrulje forløb med vores elever fra Specialskolen Kærholm afd. Kølholm. Jeg vil endnu engang understrege det geniale i Ørredpatrulje konceptet set ud fra en undervisers perspektiv, da blandingen af teori og praksis bare fungerer rigtig godt for eleverne og særligt vores. Vi var som tidligere år efter noget teori nede og se på vores lokale å Sillebro å, hvor vi også lavede faunaklassifikation. Det går ud på, at vi ved hjælp af insekterne, som vi fandt i åen i åen i form af bl.a. vårfluelarver, døgnfluer, slørvinger og vandnymfer kunne konstatere at Sillebro å er en 3-4’er i faunaklasse på Dansk Vandløbs Fauna Indeks skalaen, hvor det højeste er 7. Et 7’er vandløb er for det første ikke ret hyppig og er desuden oftest et skovvandløb, hvor der ikke bliver tilført næringsstoffer. Det er Sillebro å jo ikke, da den løber midt gennem Frederikssund by nær indkøbscenter og S-togs station, men et klasse 3-4 vandløb kan sagtens rumme ørreder, og vi fangede da også lidt yngel på vores tidligere lavet gydebanke.
Til faunaklassifikationen fik vi igen uvurderlig hjælp fra Kaj Larsen fra Bliv Naturligvis https://blivnaturligvis.dk og Havelse å Vandplejegruppen. Kaj hjalp også til den sidste undervisningsdag, hvor vi skulle spule/vende nogle gydebanker i Græse å, som ikke have været i brug grundet tilsanding samt lave nogle strøm koncentratorer med sten for at øge vandhastigheden. Efter dette fik eleverne udleveret deres diplom af Niels Lagergaard fra Fishing Zealand, og vi sluttede endnu et godt forløb, som jeg meget gerne vil anbefale til andre undervisere.
Der skal også lyde en stor tak til Ørredpatruljens sekretariat bestående af Pia Rangan og Uffe Clemmesen, som bistod med alt det praktiske ift. diplomer mm. samt for udviklingen af ØP-konceptet.
Her et indslag fra TvNordsjælland fra sidste års Ørredpatrulje i Frederikssund, hvor man kan høre meget mere om Ørredpatruljen.
http://tvnordsjaelland.dk/?poditemid=42201&sec=3536#sec=3536&index=8 

Mine fiskeferieplaner i år er lidt tidlig morgenture i Isefjorden samt et par natture på revene på åben kyst, inden jeg i uge 31 drage til Gaula i Norge sammen med Henning Pedersen, Kaj Larsen og Thomas Hjemsted for at fiske det klassiske Bonesvald efter laks. Vi er i alt 8 mand som skal fiske dette stræk, og det bliver spændende at fiske i disse historiske omgivelser, hvor Svend Saabye skrev "Dage ved Gaula"på Bonesgården, hvor vi skal bo. Der skal nok komme en mere udførlig beretning efter sommerferien om turen.

God fiskesommer Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden