26-04-2018

Slutspurt inden hornfisken invaderer kysterne

Har fisket en del den sidste tid, inden hornfiskene blander sig for meget i fangsterne i fjordene. Der har været pænt med fisk på de nordlige pladser i både Roskilde fjord og Isefjorden. Men den kraftige vestenvind satte desværre en stopper for løjerne på mine pladser i Isefjprden lige, da de var kommet i gang. Jeg har dog fået flere gode blankfisk i topkondition i 50'erne med den største på 56 cm samt flere mindre. Jeg har set store mængder af tobis samt rejer og andre af havørredernes byttedyr, så der vil være fødesøgende havørreder under land. Jeg har dog også fået de første hornfisk, og dem vil der kun komme flere af de kommende uger. Da de kommer i så store mængder, besværliggøre de havørred fiskeriet, men det er langtfra umuligt. Denne weekend skal den sidste slutspurt iværksættes, og det lidt blæsende våde forårsvejr er kun en fordel ift. at få kontakt til havørreder fremfor hornfisk. Skru lidt for tempoet på fluen og brug altid intermidiate liner, da hornfisken virkelig har fokus på bevægelse i den øvre del af vandsøjlen. Større fluer plejer også at mindske hornfiske kontakterne lidt. 

Men sørg for at nyde de gode dage i fjordene og glæd evt. nye fiskere med en hornfiske tur i Fjordlandet i den kommende tid

Knæk og bræk

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden