18-12-2017

Massivt udslip af regnbueørreder

Torsdag i sidste uge var der endnu et udslip fra Musholm Lax og denne gang et massivt et på 20000 slagtemodne fisk svarende til 70 tons. Det er defor vigtigt, at vi er med til at indfange dem, da de trækker op i vores havørrred åer og laver ravage på gydebankerne og dermed ødelægger æg og banker. Det er jo store fisk på op til 5 kg. som godt kan flytte noget gydegrus. Men overhold stadig god lystfiskeretik og respekter dine medfiskere samt regnbuerne ved at aflive dem hurtigt og humant og husk at rydde op efter dig.

Jeg var selv på Vestsjælland lørdag for at lave lidt oprydning efter det store udslip af regnbuer fra Musholm Lax. Startede på Reersø og gik et langt stræk langs stranden men så kun en fisk. Skiftede derfor plads, da jeg mente at vinden kunne have ført dem længere ned. Det var en god beslutning, da jeg så fisk med samme, jeg gik i vandet. Koncentrationen af fisk er klart størst i bunden af Musholm bugten fra Kongsmark og sydover men også lige efter Korsør. Startede dog med at fange en pæn blank havørred på 47, som gik mellem buerne. Derefter var der gang i den et par time og jeg landede 6 regnbuer med de største på 4-5 kg samt smed flere og havde en del hug. Fluen, jeg brugte, var en lille dobbeltkroget Guldbasse str. 10. Det er en fordel med WF line, da der er brug for korte kast, idet de kan gå meget tæt på land. Husk også at lave tydelige stop i indtagningen, da de oftest hugger på droppet Knæk og bræk med oprydningen

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden