14-11-2017

Fjordnyt og faldende vandtemperature

Har siden sidst haft et guidet tur på Nordkysten, hvor 4 ud ag 5 deltagere havde kontakt med havørreder, og det lykkedes at lande to UM'ere. Det var klart godkendt, da flere var helt grønne.

Har også haft nogle ture i Isefjorden bl.a. sammen med Rune Westphal og Niels Lagergaard, hvor vi fiskede på flere pladser på Tuse Næs. Vi var inviteret af Tobias Hjortkjær Schultz, som ville vise os sine hjemmebaner som opfølgning på kystflueartiklen i november udgaven af Fisk & Fri, hvor vi har bidraget til indholdet https://www.fiskogfri.dk/kystorred-pa-flue-sadan-lurer-du-vinterfiskene/      Det blev kun til 6 UM'ere til os 4, hvoraf jeg var så ubeskeden at fange de 3 på en lille pinkbasse. Vi havde dog alle kontakt til fisk og Niels smed den største, som var en målsfisk. Rigtig lækre pladser men de store kunne vi ikke finde, selvom Tobias havde fået en blankfisk på 55 cm på en af de besøgte pladser dagen før. Men viser bare hvor omskifteligt, det er for tiden.

Var også i begge fjorde i går mandag men fandt kun fisk i Isefjorden og igen en UM'er og en blank målsfisk. Har i det hele taget fået flere blankfisk på det seneste, som er ganske typisk med de faldende vandtemperaturer. Der kommer nemlig altid en indtræk af blankfisk med de faldende temperaturer og særligt den første nattefrost. Læg mærke til at vandtemperaturen i fjordene er nede omkring de 7,5 grad og altså har taget et ordentligt dyk den seneste ugen. Så kom endelige fluer med lidt pink på forfanget, da de virker rigtig godt i det koldere vand.

Jeg har opdateret min Fiskelink side med nogle meget brugbare og læseværdige blogs. Se mere her Fiskelinks

Knæk og bræk

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden