12-12-2017

Vinterfiskeri og fjordupdate

Som jeg sagde sidst har der været et indtræk af blanke fisk i den nordlige del af begge fjorde. Christian Fischer har fået et par flotte fisk i Roskilde fjord, og der er landet en flot blank +3 kilos i Isefjorden. Så de nordlige pladser i fjordene er bestemt et besøg værd i disse dage første vinterdage.

Har selv været ude i den nordlige Isefjord de sidste par dage. Her er en update på gårsdagens tur. Fiskede i den nordlige Isefjord og havde intet mærket, da jeg ser en fisk til venstre for mig på helt lavt vand. Det viser sig at være en flok blanke på nok 20 fisk, som står helt inde mellem blæretangen. Jeg når at få 2 med den største på 47 cm inden flokken bliver skræmt og trækker ud på dybere vand. Men fantastisk flotte fisk. som skinner som julepynt.

Ret vild oplevelse i vintervejret, men det viser også, hvor koncentreret de kan står, og hvor stor forskel ganske få meter kan gøre i vinterfiskeriet. Jeg havde ikke fundet de fisk, hvis jeg ikke havde flyttet mig på strækket. Hold godt øje med det lave vand pt, da det var 2. dag i træk jeg fandt fisk på knædybt vand. Fluen som udløste huggene var en lille godt belastet Pinkbasse.

Der har også været et stott udslip af regnbuer fra Musholm Lax, hvor der er sluppet 2000-3000 slagtemoden fisk ud, Så hvis du drager på faunaoprydning i det vestsjællandske, så husk regnbuerne går i flokke tæt på land. God strategi er at vente og så følge den sete flok langs kysten mens du kaster en lille flue ud foran fiskene og gerne lader den synke, da fiskene jo ikke er vant til levende føde med dalende foderpiller. Fluen kan være guld/pinkbasser str. 8-10 og gerne dobbeltkroget, da vi jo gerne vil gerne vil have fiskene ud af vandmiljøet, så de ikke trækker op i vores ørredåer og laver ballede.

Knæk og bræk i kulden

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden