23-04-2017

Den sidste tids aktiviteter og kystupdate

Siden sidst har jeg haft nogle guidede ture, hvor vi har fundet fisk men ingen med størrelse på. Jeg har også afholdt Put i påsken for Fishing Zealand 2. påskedag, hvor næsten 30 børn og forældre på trods af det manglende forårsvejr var mødt op i Ørsted Fisk og Golf for at prøve kræfter med fiskeriet. Efter en kort instruktion fordelte vi os rundt om søen, og mine medinstruktører Jesper Roholm og Jesper Van Vliet Tews fik sat alle godt i gang. Jeg startede med at give Bertram, som aldrig havde fisket før, lidt eneinstruktion, og inden længe var han rimelig selvkørende. Det lykkedes Bertram at kroge 2 fisk, men desværre kom de ikke på land denne gang, men det var helt sikkert ikke sidste Bertram fiskede. Andre børn var også god med fiskemæssigt, og der blev jævnligt landet fisk rundt omkring, og nogen landede flere fisk og begejstringen var åbenlys. Det lykkedes heldigvis for de fleste børn at være i kontakt med fisk, nogle slap fri men de fleste blev landet, og det er skønt at være med til at udbrede kendskabet til og glæden ved lystfiskeri. Da vi samledes til et afsluttende foto, var alle glade for arrangementet, og afslutningsvis vil jeg sige tak til Ørsted Fisk og Golf for en rigtig god dag.

Mit eget fiskeri har også været præget af småfisk, men der er begyndt at være kontakt med flere fisk på en tur, og de nordlige pladser i fjordene er også begyndt at holde fisk. Lars Hjelmsø, jens Bang og jeg fik 8-10 målsfisk på en dagstur påskesøndag og Lars havde en stor følger. Jeg har også selv haft 60+ følger og set pæne fisk, men har kun fået fat i målsfiskene og smidt en pæn fisk. Fiskene guffer forøvrigt børsteorm i den nordlige del af Roskilde fjord, så den sæson er også langvarig i år. Det har i det hele taget været et mærkeligt forår med langvarig kulde og ved mange har svært ved at finde de stabile fiskeri. Så læs Niklas Albrechtsen bud på hvorfor.

Knæk og bræk derude

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden