26-03-2017

Nyt fra kysterne

Har i den forgangne ude været både i fjorderne og på Stevns men med ret blandet succes. Mandag fiskede jeg mudderhullerne i Isefjorden sammen med Niels Lagergaard. Selvom der var gang i vandet og fine forhold, var eneste resultat et hug til mig på KJM Worm fluen. Onsdag fiskede jeg igen i bunden af Isefjorden denne gang sammen med Christian Fischer på en fyraftenstur. Der var mere gang i den med 4 fisk i hånden, hvor den største var en faldert på 55+. Christian fik også 2 samt hug til os begge. Alle mine fisk var fanget på den nye Savage Gear Line Thru Sandeel 19g  i farven motoroil. Flere fisk huggede helt ind i træskoene på droppet, så husk det vigtige korte spinstop helt inde, inden næste kast.

I går lørdag var jeg så på Stevns og fiskede 3 pladser indtil skumringen. Eneste aktivitet var et hug på på trods af at jeg havde smadret en kystwobler eller Snurrebasse 80 meter ud i 7 timer med få pauser, som foregik i bilen ved pladsskift. Stevns er en hård nød at knække, men som min fiskebuddy Lars Hjelmsø skrev, hjælper det, hvis nøden er 5 kilo. Det er derfor, jeg bliver ved, og den skal nok komme, men er bare bedre vant i fjordene pt.

På trods af fangstmæssig setback for mit vedkommende er det nu og den næste måned, kysterne skal besøges intensivt. Mudderhullerne er stadig i spil med massive børsreormesværmninger, men når vandtemperaturen når 6-8 grader vil fiskene være at finde over hele fjorden og Nordkysten bliver også bedre og bedre, for hver solskinsdag der går.

Knæk og bræk i forårsvejret

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden