05-03-2017

Foredrag og kystupdate

Tirsdag den 28. februar var 46 mennesker samlet til mit udsolgte foredrag på Halsnæs Bryghus http://halsbryg.dk/  Først blev der serveret en lækker buffet, hvortil folk selvfølgelig nød deres indkøbte gode Bryghus øl. Stemningen var fra starten god, og jeg fik hilst på flere kendte ansigter. Selve foredraget omhandlede havørreden i saltvand og indeholdt bl.a. planlægning og strategi på kysten, kystfiskerens årshjul, spin- og fluegrej, Fishing  Zealand og vandpleje, typiske kystpladser og hvordan de fiskes og til slut en fiskeguides historier. Jeg fik meget positiv feedback efter foredraget, og det er altid spændende at høre andres erfaringer samt være med til at give tips og tricks til større succes og sprede det gode budskab om bæredygtigt lystfiskeri. Hvis foreninger, klubber, spisesteder eller andet er interesseret i at booke mit fordrag så læs mere om indhold mm. her Foredrag/fluebinding 

Næste arrangement på Bryghuset er onsdag den 31. maj kl. 18-21, hvor bindesession #5 "Natfluer med mad og øl" løber af stablen som opvarmning, inden Natkonkurrencen den 10. juni. Der må fiskes fra kl. 20-08 på Nordkysten og i Roskilde fjord. Se mere her på siden, Fishing Zealand og Fishtrip i den kommende tid.

Har også nået et par ture på kysten, og det er stadig i bunden af fjordene, hvor der er observeret børsteorm, jeg har lagt min tid. Men er så småt begyndt at få meldinger fra de nordligere pladser i fjordene samt Nordkysten. Har fået fisk på gennemløbere, men de har kun hugget på droppet, hvor blinket roterer. Husk i den henseende et kort spinstop, inden blinket er helt inde, da det kan være den udløsende hugfaktor for fisken. Oplevede det selv flere gange på sidste tur. Hvis du finder fiskene, så vær forberedt på en blandet flok af UM'ere, flotte blankfisk og selvfølgelig nedgængere. Nedgængere kan også være blanke, men du kan kende dem på det store hoved, slanke krop og slidte finner. Nedgængere er forslugne efter vinterens smalhals og kroges ofte dybt. Så husk derfor altid en krogløser og behandl helst nedgængererne i vandet, inden du skånsomt genudsætter dem, da de er en meget bedre spise, når de har fået lidt sul på kroppen igen.

Tight lines 

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden