20-02-2017

Vinterferiefiskeri

Siden sidst har jeg virkelig prøvet at få hul på sæson 17. Onsdag mødtes jeg med Kasper fra www.kystflue.com da vi skulle forfiske lidt inden bindesession på Herthadalen. Jeg skulle egentlig have vist Kasper lidt fjordfiskeri ala Sjælland, men der var låg på de fleste steder, så jeg udtænke en alternativ plan. Det blev Vestsjælland, da vinden passede og salinitet/temperatur også var okay. Vi fiskede bl.a. Frølund og Reersø og hyggede os i de dejlige solskinsvejr, men vi fik ikke skæl på fingrerne. Kasper synes dog, at det var nogle rigtig lækre pladser, som jo er forhaven til de pladser Kasper fisker på Østfyn. Bindesesion var som altid en succes, og jeg fik bundet endnu nogle Grønlands fluer samt set Kasper binde Mads Schmidts giftige rejeflue "Thin Lizzy"

De følgende dage fiskede jeg Stevns, hvor jeg gik 6,9 km i sten og kridt uden kontakt samt testede lidt ny mudderbund i Roskilde fjord men også velkendte pladser i Isefjorden med en følger som eneste reslutat. I dag prøvede jeg så igen nogle mudderpladser i Isefjorden og temperaturstigningen, idet bilens termometer viste 7,5 grader, havde gjort sit. Jeg nåede at besøge to pladser og havde kontakt på dem begge. På første plads var det følgere og hug og på den anden plads, hvor jeg opsøgte modvinden, fik jeg først en nedgænger på 56 cm og derefter et hug og en UM'er. Jeg testede nogle nye krogtackler aka Jens Bursell i forbindelse med mit foredrag FZ-arrangementer mm. og jeg må sige, at de bare kroger godt de små str. 12 trekroge.

Hvis du skal afsted, så er vandet i fjorden stadig rigtig koldt ca. 2 grader, så fiskene er kun aktive i kort tid. Men hvis der kommer sol så opsøg de lavvandede områder med mørk bund, da de helt sikkert kommer til at fiske godt indenfor de næste uger. Det er pudsigt, hvordan områder, du har fisket uden kontakt, pludselig vrimler med hugvillge fisk, men sådan er det år efter år. Chancen for den helt store er der altid, og Jens Grønlund skulle teste sin nye fluestang i det nordlige Isefjord og fik fat i en blankfisk på 98 cm, som han genudsatte. Stort tillykke med den flotte fisk og gestus skal lyde herfra. 

Tight lines 

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden