11-02-2017

Fluebinding og kystupdate

Nu da her frosten har ramt, er det tid til at få fyldt lidt op i flueboksene. Jeg skal binde en hulens masse fluer til juli 17, hvor jeg sammen med Lars Hjelmsø skal til Grønland og fiske fjeldørreder. Jeg skal også have tunet min KJM Worm med noget Wiggletail, som er det nye sort til børsteormssæsonen. Skal nok vende tilbage med en anmeldelse og bindebeskrivelse.

Hvis du ikke allerede har købt billet, så husk Bindesession 4 nu på onsdag på restaurent Herthadalen i Lejre. Et superhyggeligt arrangement hvor der bliver fluenørdet, og du får rigtig god mad og øl. Se mere her http://fishingzealand.dk/nyheder/bindesession-skoven-2017/ 

Har efter gode meldinger fra den sydlige del af Isefjorden været i fjorden søndag og mandag inden frosten satte ind. Men selvom jeg prøvede 8 pladser de to dage var der ikke kontakt. Vinterfiskeriet er altid et sats, og der skal ganske lidt forandring til. før du kan gå fra fiasko til succes. Da jeg var ude var temperaturen faldet, og der var ingen sol modsat dagene før. Der er ingen tvivl om, at fiskene er på de typiske vinterpladser i bunden af fjordene, men på de kolde dage er bare inaktive og flytter sig ikke meget. Det er derfor vigtigt, at du flytter dig og fisker et på forhånd valgt stræk af og så skifter plads, hvis du intet har mærket indenfor en til to timers fiskeri. Du behøver ikke flytter dig særligt langt, bare du fisker et andet stræk. Vandtemperaturen er nede omkring 2 grader, som er kritisk og vær forberedt på is i vige og bugter.

Mit foredrag den 28. februar på Halsnæs Bryghus er udsolgt med 46 deltagere, og jeg takker for den store opbakning. 

Knæk og bræk i kulden

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden