07-01-2017

Præmieoverrækkelse i Isefjords gruppen og nyt fra kysterne

Først og fremmest rigtig godt nytår til Jer, som følger bloggen. Er rigtig glad for Jeres interesse og opbakning. Jeg kan se tilbage på et 2016 med masser af gode ture og spændende guideopgaver, hvor jeg har guidet tyskere, schweizere, hollænderere, svenskere og selvfølgelig danskere både i eget regi men også for Fishing Zealand. Rent fiskemæssigt er det også et godkendt år med præcis 100 landede fisk, da oktober var svag, og jeg kun landede 2 fisk i november og december. Jeg har haft mange over 50 cm, og de 4 største var 60+ fisk. 

Siden sidst har jeg haft endnu en tur til Stevns, hvor vi holdt vi nytårskur. En efterhånden tilbagevendende tradition. Jeg var sammen med Michael Røscher, Jens Bang og Lars Hjelmsø, og vi nåede 4 pladser. Niels Lagergaard Fishing Guide Denmark var desværre stadig i Jylland, men han havde givet os et par spots. Vi sluttede af med Asti og kransekage og status efter endt fiskeri var 1 målsfisk til Michael og en UM'er samt en mistet blankfisk på 3-4 kg til Lars. Den huggede helt ude og gik i luften med det samme og krogholdet røg. Ærgerligt for det var en Stevnsfisk i super kondition. Jens og jeg gik blanke, så 3-0 til spinnestangen. Jeg skiftede mellem flue og spin. 

I dag var jeg sammen med min gamle fiskemakker Lars Hjelmsø til præmieoverrækklese i Isefjordsgruppen i Lars Juels flotte lokaler på landstedet. En hyggelig dag med en runde, hvor vi hver især gjorde status på årets fiskeri i vores elskede fjord. Spændende at høre andre fiskeres erfaringer og alle var enige om, at efteråret havde været svært, men hvorfor var der ikke noget entydigt svar på, og det er jo en del af charmen. Meget interessant at høre Mike Park fortælle om sit fiskeri, da det jo er et imponerende snit, han holder sig. I 2016 havde han 2 fisk i top 10 omkring 4 kg fra Isefjorden. Mikes søn Tobias Park lå øverst på listen, men da han var i Patagonien for at fiske, trak min fiskemarker Lars det længste strå med sin flotte fisk fra foråret, som kan ses på forsiden. En fantastisk fisk på 70 cm og 4,3 kg som var et Okuma hjul værd. Jeg selv var så heldig at vinde for flotteste foto og fik en dejlig kniv fra HSR. 

I fjordene er det svært lige nu, da vandtemperaturen er nede på 2 grader og indervige er dækket af is, som dog sikkert hurtigt forsvinder. De åbne kyster fisker klart bedst lige nu, og der bliver næsten dagligt fanget fisk på Stevns og Nordkysten vil også være et godt bud. Du skal dog være forberedt på lange perioder uden aktivitet og korte intense øjeblikke, hvor du muligvis fanger årets flotteste fisk. Men der skal arbejdes for det, og sørg for beklædningen er i orden se Beklædning Husk noget varmt at drikke og rigeligt mad/drikkelse til en dag på vinterkysten. Skru ned for pladsskiftene og nøjes med 2-3 pladser på en dag men få stadig affisket noget vand, da fiskene oftest findes på et meget begrænset område.

Knæk og bræk 

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden