28-12-2016

Nyt fra kysterne og Urd

Har i juledagene fisket på 3 meget forskelige pladser nemlig Nordkysten, Isefjorden og Stevns og har faktisk haft kontakt med fisk alle 3 steder. Flest på Nordkysten og kun følgere i fjorden og på Stevns. 

På Nordkysten havde jeg selskab af Per Svolgaard, som jeg mødte på pladsen. Jeg fangede en flot typisk Nordkyst blankfisk på 48 cm og havde desuden et tocifret antal følgere, som fulgte med helt ind i bølgerne samt hug. Per fik 2 UM'ere i samme stime, som stod koncentreret på et lille område. Jeg måtte tage spinnestangen i brug grundet forhold og plads, men alle kneb gælder i en svær tid, og må også træne lidt til de kommende spinnekurser i foråret. Fisken havde brisling i maven, som tyder på, at de hygger sig længere ude på åben kyst og derfor er svære at nå med fluestangen og i fjorden.

Har også fisket Lammefjorden og en plads på Vestbreden af fjorden samt Tempelkrogen. Havde kun kontakt i Tempelkrogen med 3 følgere, hvor den ene var pæn. Det var igen med spinnestangen, da jeg opsøgte modvinden. Så Tempelkrogen er ved at vågne.

2. juledag var på Stevns med Christian Fischer og Michael Andersen. Vi nåede at fiske 3 pladser, som jeg viste dem, da Michael ikke har fisket der ret meget, og Christian var helt blank. Vandet så godt ud, men jeg kunne godt have tænkt mig lidt mere svæv i vandet. Vi så fisk, havde hug og følgere og Christian fik en UM'er lige efter jeg havde haft en følger. De store blanke så vi ikke noget til, men så en anden som fangede en pæn fisk og hørte om fangst af 60 cm fisk om aftenen. Så fiskene er der, men Stevns er hårdt arbejde, som jeg sagde til drengene. Det var kun spinnestangen, som gav kontakt igen, så fluestangen leverer ikke for tiden.

Det varmeste vand var på Stevns med 5,5 grader mod 3,9 i fjorden og 4,5 på Nordkysten. Vi har lige været igennem vinterens første storm, og der er blevet flyttet godt rundt på materialerne, så kysten har uden tvivl ændret sig. Nogle pladser er sandet til, og andre er stenene igen blevet blotlagt med nye muligheder. Meget blæretang er dog forsvundet særligt på østsiden af Isefjorden og Nordkysten, så vi må se, hvad det betyder for de forskellige pladser.

Har dog lige læst flg. fra Christian Fischer på FB "Har lige været ude og tjekke kysten med egne øjne. Det ser rigtigt godt ud efter stomen er over. Masser af nye mørke områder er kommet frem igen. Så jeg ved godt hvad jeg skal i eftermiddag" 

Knæk og bræk resten af 2016

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden