24-10-2016

Efterårsferie fiskeri og nyt fra kysterne

Som tidligere skrevet var jeg Fyn, hvor jeg fiskede i på Vestfyn sammen med Kasper Thomsen fra Kystflue.com Hyggeligt at møde ham igen, da jeg sidst så ham på guidekurset. Kasper var så generøs at vise mig nogle af sine hotspots på Vestfyn, og så ville vi se om vi ikke også kunne befri kysterne for nogle regnbuer. Der gik ikke længe, inden vi så de første regnbuer på lavt vand. De viste sig dog at være alt andet end lette, og udover en lille en til Kasper og en mistet en på 4-5 kg til mig samt hug, fik vi ikke mere. Så var det godt, at de fynske havørreder ville lege, og jeg fik 3 i hånden. 

Lørdag var der FZ-arrangement og selvom det var en kold dag i Hundested, var der alligevel mødt en del seje børn og forældre frem for at prøve at fiske. Tak til Peter Henrik Andersen og Christian Fischer for at hjælpe til med dette FZ-arrangement. Senere var der guidet tur, og vi havde kontakt til fisk på alle 3 pladser, men kun en i hånden, og de store ville desværre ikke lege med.

Søndag havde jeg guidet sponsertur (præmie fra natfiskekonkurrencen) med Bjarne og Thomas. Det var endnu en svær dag i fjorden, men det lykkedes at finde lidt fisk ved at køre over på vestsiden af Isefjorden i den sydlige del, hvor vi fik vinden i hovedet.

Generelt synes jeg fiskeriet har været svært i fjorden, og der har virkelig skulle knokles for at finde lidt fisk, og det har været UM'ere. Normalt er det jo topsæson i fjordene men den langvarige østenvind, lavvande og det pludselige temperaturfald har åbenbart ændret fiskeriet. Christian Fischer havde målt temperaturen i yderfjorden og på Nordkysten, og den var henholdsvis 8 og 11 grader, så stor forskel på fjord og åben kyst. Så det kan være de følger føden og trækker længere ude eller stadig er på åben kyst

Lige om lidt er der Fjordlandet Open, og jeg deltager selvfølgelig. Heldigvis vender vinden til vestlige retninger, men jeg tror stadig der skal knokles for fiskene, så strategien er at få affisket noget vand og skift plads, hvis der ikke er kontakt indenfor 1 time. Men de store er der, jeg har fået en beretning fra Christian Fischer, som så en firtidsfiskers fangst i den nordlige del af Isefjorden. Fiskeren havde fået en sølvblank havørred på 75-80 cm i top kondition i sin ruse. Læs mere om Fjordlandet open her http://oroefjordlandet.dk/ 

Knæk og bræk til konkurrencen, hvis du deltager

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden