19-09-2016

Session 16 og lidt kystnyt

Har netop for første gang været til Session 16 på Møn. Superhyggeligt arrangement for passionerede fluenørder med gøgl, fluekast, grejdemo og pral. Vinden var godt nok imod os fiskerimæssigt, da det blæste kraftigt fra øst, men Niels Fishing Guide Denmark og jeg valgte at gå til den og fiske igennem. Det betød vi skulle op kl 4.30 for at mødes med Nikolaj Martins Pikeguide på den anden side af Sjælland kl 6. Vi kom frem til en fantatisk kystplads med perfekte forhold, men det fiskeriet levede ikke op til de første forventninger, da vi kun så lidt fisk, og havde lidt hug, men de var meget forsigtige. Det lykkedes dog senere Niels at få 3 UM'ere, mens jeg i samme stime fik 2 aborrer, men vi var jo også i det sydsjællandske brakvand. Vi prøvede 3 pladser mere på samme strækning uden større resultat, og godt sultne og udmattede kørte vi tilbage til Møn og fik en lur, som var meget tiltrængt efter bålsnak til kl 01. Efter lidt prøvekastning af bla. a. Rune Westphals Arcticsilverstang, som godt nok er sprød. Bagefter tog vi lige aftentrækket efter gedder, og vi fik 4 stk, så vi reddede lidt af æren. Godt nok vanedannende de der brakvandsgedder, da de fighter hårdt, tungt men samtidigt vildt. Som Niels sagde føles det som at sætte fluen i en træstamme, når de hugger. Læg mærke til den nye Baskette linekurv på billedet, som vi lånte af Kristian Thomassen fra Kettegear. Der kommer en anmeldelse snarest.

Dejlig tur og arrangement men Møns store blanke har vi til gode, så bedre vind næste gang - plase.

Har fået lidt spredte meldinger fra fjorden men Nordkysten er begyndt at røre på sig, og har fået meldinger fra bl.a. Christian Fischer om flotte fisk. Jeg selv var i fjorden onsdag aften med Jens Bang, hvor jeg havde min første nultur i lang tid. Det varme sensommervejr har også hævet vandtemperaturen, men vejromskiftet har helt klart bedret fiskeriet, og det er stadig de nordlige pladser som kører, men det varer ikke længe før pladserne længere nede i fjorden også spiller.

Tight line 

Kommentarer

Jon Honum

22.09.2016 15:36

Hej Keld,
Håber Baskette linekurven var god - for jeg har lige bestilt en til morgen!
Hvis ikke vi støder ind i hinanden på kysten inden, så ses vi nok til Fjordlandet Open ;)
K&B derude,
Jon

Keld Juul

22.09.2016 19:39

Hej Jon. Det er den. Rigtig god. Læs min helt friske anmeldelse her på siden. Om ikke før, så ses vi på Orø

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden