29-08-2016

Godt fiskeri i fjorden

Siden sidst har jeg fisket i den nordlige del af Isefjorden og oplevet godt fiskeri. Det sammen gjorde Christian Fischer, som mandag aften fik en flot 2 kilos fisk. Jeg selv har fisket både morgen og aften.

Der er ikke noget som en morgentur i fjorden inden arbejde. Nåede 2 pladser men ramte godt nok lidt forkert med vinden på 1. plads, da der var mere vind, end jeg regnede med. Prøvede dog strækket men mærkede intet selvom det så godt ud. Vinden drillede dog en del, så skiftede plads i håb om at finde fisk. Var i vandet på den næste plads ved 7-tiden, og det viste sig at være et godt valg, da en fisk huggede helt ude i kastet. Fik landet en blankfisk på 48 cm, som jeg genudsatte. Kort efter var der bud efter Aliverejen igen, og jeg kunne lande en letfarvet målsfisk, som også røg retur. Begge var vildfisk med fedtfinne og flotte brystfinner. Havde også lidt hug, følgere og så et par fisk. Kørte hjemad ved halv ni tiden, da solen kom frem gennem skydækket efter endnu en skøn morgen i fjorden. Kan kun anbefale en tidlig morgentur i den kommende tid, men pas på det er stærkt vanedannende.

I dag gav jeg så den første plads endnu et skud. Jeg måtte dog fiske et rigtig langt stræk, inden der var fast fisk, og jeg kunne kort efter genudsætte en UM'er. Havde et par hug mere og lidt følgere, og det var tydeligt, at der var fisk inde. Jeg lagde et langt kast langs et kant, og helt ude var der et hug og kort efter kunne jeg mærke tyngden af en fisk. Efter en rigtig god fight kunne jeg lande en blankfisk på 55 cm, som jeg også genudsatte. Alle konakter var på KJM Supertobis. Missede desværre den næste halve times primefiskeri grundet kludder i min skydeline, som skulle kludres ud. Jeg havde ikke taget linen op på hjulet, da jeg i starten troede, det var en mindre fisk, og en længere fight med udløb samt vand i linekurven ender ofte i linekludder. Super ærgerligt da jeg klart fornemmede, der var flere fisk under land, Så husk at rul linen på hjulet ved større fisk, så du ikke mister værdifuld fisketid, når der er fisk i suppen. Men alligevel en godkendt aften.

Vil også lige nævne Grusbanden, som nu giver alle mulighed for at deltage i vandpleje. Fishing Zealand har længe ønsket at koordinere de frivillige arbejde med vandepleje på Sjælland. Det er nu lykkedes i den sjællandske Grusbande, hvor vandpleje projekter fremover vil blive annonceret, og hvis du er tilmedt Grusbanden kan du melde dig til de forskellige projektor og hjælpe til. Det kommer til at give ørredbestandene et kæmpe løft. Se mere her http://fishingzealand.dk/grusbanden/ eller på Facebook https://www.facebook.com/groups/Grusbanden/?fref=ts 

Stram line Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden