06-07-2016

Lidt nyt fra kysten

Har ikke fisket så meget på det seneste grundet frivillig arbejde på Roskilde Festival mm. Har dog haft et par aftenture på kysten i denne uge, men vinden har været en udfordring i forhold til natfiskeri. Mandag aften var jeg på Vestsjælland, og for at fiske revet måtte jeg gå oldschool og finde en gammel kystwobler frem. Havde spinnestangen med, da jeg godt vidste, at fluestangen og jeg ville komme til kort grundet vinden, hvis jeg ville fiske revet. Et kvarters fiskeri på revet gav en ilter tyk havørred på 45 cm. Efterfølgende havde jeg en ørred, som huggede forkert samt en UM'er. Rykkede derefter til den anden side, da jeg også ville bruge fluestangen, når mørket tiltog, og ørrederne forhåbentlig kom tæt på land. Der skete dog intet, og jeg hverken så eller mærkede fisk. Det var helt tydeligt, at der var flere aktive fisk i strømmen på revet. 

I går tirsdag var jeg så i fjorden sammen med Thomas Hjemsted. Thomas havde aftenen før haft en rigtig god fisk på og haft hug samt set flere en 20 fisk. Thomas havde skrevet til mig, og så var det jo oplagt, at vi mødtes på pladsen. Vejret var dog ikke det bedste med regn og blæst, men vi så igen fisk, og Thomas havde følgere. Men udover lidt hornfisk til os begge, hvoraf den mindste kun var 6-7 cm udeblev det forjættede fiskeri. Da klokken var omkring midnat tiltog vinden kraftigt og gik i nord, så vi vendte snuden hjemad. Som jeg har skrevet tidligere, og det kan ikke gentages nok, så er det ikke kun på revene det foregår, når sommervejret er som nu. Fisk de nordlige pladser i fjordene aften, nat og tidlig morgen og oplev forhåbentlig det samme som som Thomas, når vind og vejr er til det...

I den kommende tid skal jeg til Dublin, hvor der ikke skal fiskes, men den 19. juli skal jeg være et par dage på Fiskelodgen på Helnæs og forhåbentlig få lidt revanche..

Stram line i ferien Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden