14-06-2016

Mine fluer til natfiskeri

Så er natfiske sæsonen i fuld gang. Dette fiskeri foregår mest oplagt på den åbne kyst og særlig revene på vestsjælland eller Stevns. Du skal dog heller ikke afskrive den ydre del af fjordene særligt, hvis sommeren bliver våd og ustabil. Nordkysten kan dog også overraske og husk den kommende natkonkurrence denne weekend se mere her FZ-arrangementer mm. Jeg deltager som FZ-repræsentant, så håber vi ses.

Dagsfiskeri skal heller ikke glemmes helt og opsøg da dybt eller strømfyldt vand både i fjord op på åben kyst. Indtrækket i fjordene starter også meget tidligere, end vi tror. Igen bliver dette fiskeri mere stabilt, hvis det ikke er strandvejr.

De fluer, som jeg bruger, er delt op i to. Nogen som jeg bruger først på aftenen eller tidligt på morgen og endelig diciderede natfluer. Jeg starter med at bruge neutrale fluer som Aliverejen i mindre størrelser og brug endelig nogen med UV, når lyset daler, da de nærmest lyser op for havørreden. Jeg har særlig god erfaring med farven olive/copper UV i svindende lys. Når natten falder på, bruger jeg fluer som KJM Worm, sort Glimmerreje, Nattegrisen og Skumfidusen. Når det første lys så småt melder sig, har jeg gode erfaringer med Pattegrisen classic og KJM Supertobis, som dog også virker om natten. Til formiddags fiskeriet bruger jeg så Aliverejen igen i mindre størelser. Se fluemønstre her Bindemønstre 

Har fået lidt fangsmeldinger fra den nordlige del af Isefjorden fra Martin Harring, som fik to fisk en tidlig morgen på den før omtalte Alivereje. Jeg selv har også forsøgt mig, men havde kun kontakt til hornfisk og småørreder.

Tight lines 

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden