30-04-2016

Vild tur i fjordene og tilbage til virkeligheden

Har igår fredag haft den vildeste fisketur i fjordene sammen med Lars Hjelmsø. 13 fisk i hænderne samt masser af hug og et par mistede fisk. 7 til Lars og 6 til mig men jeg fik den største.Vi fiskede 3 pladser og startede i Roskilde fjord, hvor Lars hurtigt fik en flot fisk på 54 cm samt en undermåler, og jeg mistede en tyk 40+ fisk. Derudover nogle hornfisk samt masser af hornfiskehug og følgere. Vi havde på forhånd lagt en plan, så vi rykkede til en ny plads i Isefjorden. På denne plads mærkede vi dog intet udover hornfisk, så vi fulgte planen og rykkede igen. Kl 5 var vi i vadet på den sidste plads, og der gik ikke mere end 10 min, før jeg fik en et rigtig tungt hug af en god fisk, som straks tog udløb. Efter en rigtig hård fight med en meget stærk fisk kunne jeg håndlande en 60+ fisk i superkondtion, som blev genudsat efter et par fotos. Herefter gik det slag i slag de næste par timer med masser af hug, fights og lidt mistede fisk, fiskeriet døde dog hen under aften i det tiltagende blæsevejr. Vi fik ihvertfald 11 fisk landet, men vi kunne ikke helt holde styr på regnskaber, så måske lidt mere. Det mest imponerende var dog snittet på fiskene. Vi fik 5 over 50 med største på 60+ samt nogle godt oppe i fyrrene og selvfølgelig nogle UM'ere, og vi havde 3 double hook ups! The Trout Twins slog til igen, og vi er på vej i fjorden igen...

Som sagt var vi i fjordene igen i går lørdag fra kl. 9. Vi fiskede stort set de samme pladser, hvor vi fandt fisk i går, men vi havde kun hug af og fangede lidt hornfisk. Vi så ikke en ærlig ørred, selvom vi gav det et ordentlig skud og fiskede en 5 timer i alt fordelt på de to pladser. Så kom vi ligesom ned på jorden igen efter gårsdagens drømmefiskeri. Hvad årsagen til det skiftende fiskeri er, kan vi kun gisne om, men der var klart færre aktive fisk under land, og det gjaldt også hornfisk. Det viser også, hvor omskifteligt kystfiskeri er for tiden, men selvom hornfisken er kommet, så tror jeg, at starten af maj bliver en fantastisk havørredmåned.

Tight lines Keld

 

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden