20-04-2016

Godt fiskeri i blæsevejret

Har i den sidste uges tid været på et par smutture i Isefjorden med lidt langt mellem kontakterne, som jeg forudsagde sidste gang. Mandag fiskede jeg et langt stræk i den nordlige del af Isefjorden i det solrige vejr uden resultat. Men pludselig mens jeg gik og tænkte på at vende snuden hjemad kom hugget, da jeg mindst ventede det. Den huggede så hårdt, at linen røg ud af hånden på mig, så modhugget missede, men jeg nåede lige at mærke fisken vægt et par sekunder, inden krogen slap sit tag, og det var en god fisk. Var på pladsen igen senere på ugen, men igen fiskede jeg et langt stræk, inden en pæn fisk tog min Alivereje på revet men desværre røg af, da den sprang helt fri af vandet. Der er heller ikke den store mængde føde endnu på lavt vand, og målte også vandtempersturen til 8 grader i går, så den er ikke steget voldsomt den seneste tid, men den stiger den langsomt, og det gælder om at være på kysten den nærmeste tid, inden Amager Marlinen indvaderer fjordene.

I går var jeg ude og guide to scweisiske brødre Oliver og Nino von Burg for Fishing Zealand. De var her for at skrive om vores kystfluefiskeri efter havørrder til et Online fluemagasin fra Alpeområdet. Grundet den kraftige vind startede vi  i bunden af Roskilde fjord, hvor jeg havde et hug som eneste kontakt. Vi rykkedede til den sydlige del af Isefjorden, hvor jeg hurtigt fangede en UM'er og Nino fik en lidt større kort tid efter og havde et par hug. På vejen til næste spot stoppede vi og spiste flæskestegssandwich ved Munkholm. Da vi kom frem til næste plads på østsiden af Isefjorden, var vinden tiltaget yderligere, men det var fiskbart. De var begge gode kastere, så vi kløede på, da jeg fortalte, at ørrederne netop er under land ved disse forhold med vind og bølger. Vi fordelte os på strækket efter mine anvisninger, og efter ganske få kast fik jeg et godt hug og kunne efter en god fight lande en blankfisk på 46 cm i topkondtion. Nino fik nogle gode billeder og filmet genudsætningen, så stemningen var i top. Kort efter fik Nino hug af en stor fisk. Den huggede hårdt og tog alt løslinen i kurven, inden krogholdet desværre røg, men Nino nåede at mærke en stor dansk havørreds styrke og kraft, og han var ret benovet. Nino fik dog en UM'er til på 2. gennemfiskning. Vi nåede lige en nordlige plads mere, og vinden var stadig kraftig men klart fiskbart. Nino fortsatte den gode stil og fangede hurtigt en målsfisk. Jeg gik over til revet med Oliver, som intet havde mærket hele dagen, og sagde han skulle fiske kanten af revet, og ørreden huggede lige, hvor den skulle, men den røg desværre af. Ellers en pæn fisk 45+ fisk, som røg helt fri af vandet. Nino fik en enkelt fisk mere, og Oliver havde hug samt endnu et mistet fisk.

Grunden til nogle af de mistede fisk er, at Nino og Oliver fisker i små bække i alperne og kroge fiskene på små kroge med det famøse "troutlift" altså ved at løfte stangen istedet for at at give en kontant vandret modhug eller stripstrike. Det grinede vi meget af, og en klar godkendt dag med masser af action, 6 fisk i hænderne og fisk på de 3 af de 4 pladser. Superhyggeligt at være sammen med nogle friske gutter fra alpelandet om vores fælles passsion - fluefiskeri og ørreder.

Skit fiske Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden