24-03-2016

Status på Fjordlandet Open

Denne weekend var det børsteormsfluerne, som var i fokus, og jeg brugte min egen KJM Worm, som er en simpel men meget velfangende flue.

Lørdag var jeg på første plads lidt over 6 og fik ret hurtigt 2 fisk men uden størrelse på. Herefter var der dømt rundtur i fjordene, men fiskeriet var svært, og andre jeg mødte kunne heller ikke berette om kontakt. Fandt først lidt fisk igen om aftenen, som dog røg af.

Søndag fiskede jeg sammen med Jon Honum, og vi fandt kun fisk på 2 ud af de 5 pladser, som vi var på. Vandet var 3,8 til 7 grader, og det viser, hvor stor forskel der er på sydvendte lukkede vige og mere åbne kyspladser. Vi fik meldinger om gode fangster i den sydlige ende af fjorden, men jeg ville lige prøve en nordlig plads i håbet om en stor overspringer, da vi havde hørt, at målepinden allerede havde været godt strakt ud ved andres fangster. Der var desværre ikke nogen hjemme, selvom forholdene så fantastiske ud. Vi flyttede derfor sydpå, hvor der var mange børsteorm på pladsen, samt mange fiskere. Vi fik 2 fisk indenfor 10 min. lige i vandskiftet bl.a. en på 49 cm, som var Jons første flueørred over målet, så noget fik vi da ud af dagen

Kl. 16 sluttede Fjordlandet Open så. Svært at finde fiskene men nogle få pladser fiskede fantastisk. Til præmieoverrækkelsen på Orø kl. 17 var største fisk 74 cm og 2. største 68,5 begge nedgængere. Min ven og fiskeguide Lars Juel Hansen www.seatrout4you.com blev nr 3 med en flot blank overspringer på 67 cm – rigtig flot fisk.

Alt i alt et rigtig godt arrangement, som varmt kan anbefales. Dejligt at Sjælland er ved at have sin helt egen kystkonkurrence, som kan konkurrere med de store jyske og specielt STO. Stort tak til arrangørerne og særligt Niles Lagergaard Pedersen, som hele weekenden holdt styr på fangster, billeder, video mm. Så håber vi ses sidste weekend i oktober, hvor der er efterårs konkurrence i Fjordlandet Open. Se mere om konkurrencen her Fjordlandet Open

Skit fiske Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden