07-03-2016

Guide certificerings kursus

Den forgangne weekend har jeg været i Vejle for at blive certificeret som fiskeguide. Nåede lige en 3 kvarters fiskeri i Vejle fjord på vejen, hvor jeg så lidt fisk og havde en UM'er på. Der var fuldt program med undervisning allerede fredag aften og en stram plan for resten af weekenden. Instruktørerne var Ronny Lagoni Thomsen og Bo Rønholt Frier, som havde lavet et rigtig godt og lærerigt program. Jeg boede på værelse med Kasper Thomsen fra www.kystflue.com som er en rigtig god blog om fiskeriet på Fyn, men der er også en masse om fluebinding. Kasper og jeg faldt hurtigt i hak, og vi var helt enige om, at vi selvfølgelig skulle fiske om morgen, inden undervisningen startede igen. Det blev dog kun til ca. 1½ times fiskeri, og udover Kaspers hug, mærkede vi intet i den højvandede Vejle fjord. Resten af lørdagen stod den igen på undervisning indtil aftentid, men vi fik da aftalt endnu en tur, hvor Ronny ville guide os til en af hans pladser i fjorden.

Søndag morgen var vi igen oppe halv 6 og var fremme ved fiskepladsen efter en dejlig tur gennem skoven ca. kvart i 7. Udover Kasper og jeg, var Kenneth Birler også med denne morgen. Ronny fortalte os lidt om pladsen, og hvordan vi skulle fordele os, så vi fiskede mest effektivt den time, der var til rådighed. Fjorden var ret lavvandet, men jeg startede alligevel med at kaste med kun vadestøvlerne dækket af vand, da jeg kunne se, der var en kant og spredt blæretang. Jeg fiskede med min nye Xi3 klasse 5, og jeg lagde et kort kast ud og strippede noget mere line af hjulet for at forlænge kastet. Da jeg løftede stangen til nyt kast, troede jeg min KJM Worm sad fast i blæretangen, men de kontante rusk fortalte noget andet, og jeg råbte triumferende "Fisk"! De andre var ikke noget ret langt væk og hørte det tydeligt, og med fisk i første kast troede vi alle, at det ville blive godt det her. Jeg fik landet en nedgænger på 50+ eller "Untergänger" som den efterfølgende blev kaldt på kurset, der hurtigt blev genudsat. Det blev dog ikke til noget bonanza, da vi ikke havde mere kontakt trods en intensiv indsats. På vejen tilbage fortalte Ronny, at alle åer i Vejle fjord er selv reproducernde uden udsætning af fisk, så det er vildfisk, der fiskes efter i den smukke fjord.

Vi skyndte os hjemad, men der var så kort til til undervisnings start, at vi måtte indtage morgenmaden i waders. Efter en kort intro pakkede vi sammen og kørte mod Andkær Vig, hvor den sidste prøve skulle stå, inden vi var certificeret som fiskeguider. Vi skulle alle komme med et guideoplæg til en fingeret tur med efterfølgende evaluering fra først kursister og til sidst instruktører. Det gik super fint med gode oplæg, og efterfølgende drog alle hjemadad efter en super weekend med fiske nørderi og masser af networking med nye guidekollegaer. Ret fed fornemmelse at køre hjemad som certificeret fiskeguide...

Stram line Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden