20-02-2016

Vinterferie fiskeri

I vinterferien har jeg fisket flere forskellige pladser i fjorden og været på Nordkysten, og den ene dag var Jens Bang og jeg 6 forskellige pladser i Isefjorden og Roskilde fjord uden at se skyggen af en fisk. Vi prøvede pladser helt i bunden, vige og til slut den nordlige del. Men lige meget hjalp det, vi fandt ikke fisk den dag. Fiskeriet er altid tvivlsomt, når vinden går i nord, og der kommer en kuldeperiode. Jeg fik dog en målsfisk dagen efter i midten af Isefjorden, mens jeg nærmest kunne mærke og se iskrystallerne danner sig i fjordvandet omkring mig.

Har også været i Tuse å og tirsdag fik jeg så min anden 60+ fisk, men den var af en noget anden støbning. Jeg fiskede for anden dag i Tuse å ved Holbæk. Jeg fiskede med synke 3/4 Zpey line og havde ikke fisket særligt længe, da jeg fik et godt hug under egen bred på min fire/tiger rørflue. Efter en kort hektisk fight kunne jeg lande en blank nedgænger med utroligt mange pletter. Skød et par hurtige billeder og målte den til 63 cm. Jeg løsnede den modhageløse trekrog, og satte den hurtigt tilbage i åen. Man kan godt være heldig at få nogle flotte blankfisk, som trækker op i åen for at søge føde, men nedgængerne er i overtal nu.

Dagen før havde jeg dog en rigtig god fisk på, hvor jeg først troede, det var bundbid. Men de efterfølgende tunge rusk efterlod ingen tvivl. Fisken fightede dybt og tungt, og jeg fik løslinen op på hjulet, og den begyndte at tage udløb. Desværre røg krogholdet efter alt for kort tids fight, og da jeg fik min flue ind, kunne jeg se, at trekrogen var rettet ud. Fisker derfor med kraftigere kroge fremover. Nåede aldrig at se fisken, så det bliver en af de fisk, som vokser med tiden.

Husk "Stegt flæsk, øl og fluebinding" på onsdag den 24. feb. Se mere her Foredrag/fluebinding

Tight lines Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden