06-02-2016

Første tur til Tuse å i 16 og status på fjordene

Onsdag var jeg på min første tur til Tuse å, som jo havde premiere mandag den 1. februar. Jeg havde lige nogle timer efter arbejde, men åfiskere i mig trak så meget, at jeg måtte afsted. Startede på strækket vest for Åkalvebroen og kunne med samme se, at der var rigtig meget vand i åen, og der løb en god strøm. Startede med med flyd/synke 3 og fastsink polyleader, men jeg skiftede hurtigt til flyd/synke 5 og fastsink polyleader, da jeg slet ikke havde mærket bunden. Ved tidlig forårsfiskeri i åerne er det alfa og omega, at du mærker bunden, da fiskene står dybt i den kolde strøm og ikke flytter sig ret meget efter fluen. Efter mit lineskift havde jeg et hug, hvor jeg mærkede et tydeligt stød i linen. Men selvom jeg fiskede fluen fra forskellige vinkler og med varieret hastighed, skete der ikke mere. Tæt på Åkalvebroen kom Brian Sejer Poulsen hen til mig for at få en sludder, og han fortalte at han havde fået en fisk på 50 cm om formiddagen. Brian havde fisket med fuld synk line, så næste gang vælger jeg synke 3/4 på det stræk. Efter snakken kørte jeg op til Tuse broerne for at tage aftentrækket. Jeg mærkede desværre ikke mere men fantastisk at have så dejlig en å indenfor 35 minutters kørsel, og jeg vil klart dyrke den mere i år. Andre har også haft mere held i sprøjten end jeg, og der er er fanget flere gode fisk. F.eks fik Brian Sejer Poulsen en ny PR i går på 68 cm. Læs mere om Tuse å og fiskeriet her http://www.tuseaa.dk/

En lille status fra fjordene, som faktisk fisker okay lige nu. Som jeg skrev i går havde Mike fået fisk på vestsiden af Isefjorden, og det er særligt der, jeg har set gode meldinger fra med fangst af flere fisk. Min side af fjorden har jeg ikke så meget at berette om, og jeg har ikke selv været ude. Men de er der, det gælder bare om at finde dem.

Skit fiske Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden