16-01-2016

Nordkysten og is update

Mødtes i dag med Mike Thomas Fløjborg på Nordkysten. Da vi kom ned til vandet, var vi helt alene på pladsen. Det var ret lavvandet, og der var ikke meget vind. Jeg sagde til Mike, at han skulle holde godt øje med overfladen, da fiskene ofte viser sig på denne plads. Der gik heller ikke længe, inden Mike så den første fisk, som dog ikke ville noget. Det samme gentog sig et par gange, hvor vi så fisk uden kontakt. Mike fiskede bl.a. til stime uden held. Vi så også en sæl, og da den svømmede forbi skræmte den en stime fisk, som den dog ikke så. De svømmede mod mig men ville selvfølgelig ikke noget, selvom min flue landede lige ved siden af dem. De vi havde affisket strækket skiftede vi til en plads tæt på og efterfølgende endnu en plads længere vestpå, men lige meget hjalp det, vi fandt ikke fisk. Vi kunne lige nå et pladsskift til, inden det blev mørkt, og selvom jeg havde en fjerde plads i tankerne, valgte vi at køre tilbage til pladsen, hvor vi havde set fisk. Der var en anden fisker på strækket nu, og kort efter vores ankomst kunne vi se, han havde en pæn fisk på. Kort efter så Mike igen fisk lige ud for ham, men igen ville den ikke noget. Længere henne på strækket var der igen set fisk til Mike, som viste både ryg- og halefinne, men hans flue ville den ikke tage. Vi mærkede ikke mere, og det er helt typisk på denne årstid, at der kommer en kort hugperiode, når lyset svinder, men fiskeriet dør hurtigt ud igen. Men en god dag med sete fisk, og Mike havde aldrig set så mange fisk før på en dag, så det er da meget godt her i januar.

Til sidst en is update. Som I kan læse i ovenstående er Nordkysten fuldstændig fiskbar. I fjorden begynder den sydlige del at lukke, og det går stærkt nu og særligt i vigene. I de nordlige dele er der is i kanterne og begyndende isdannelse i åbent vand, men man kan stadig fiske i de aller nordligste dele af Iseforden og Roskilde fjord.

Stram line Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden