09-01-2016

Vestsjælland, Nordkysten og is update fra fjordene

Var før nytår med Michael Røscher og Jens Bang på vores årlige nytårstur. Vi startede ud på Reersø, men blev kun kort tid, da vandet var meget grumset grundet den kraftige sydøsten vind. Jeg havde ellers tjekket http://ifm.fcoo.dk/ , og det så fiskbart ud, men strømmen førte en masse sediment med sig, så vandet var Cocio farvet, og det har jeg altså ikke ret stor tiltro til. Viser bare, hvor vigtigt lokalkendskab er, samt det at have en plan B. Vi rykkede derfor til Asnæs, hvor der ville være mere læ, og vi fandt ganske rigtigt fiskbart vand. Vi fandt dog ikke ret mange fisk, selvom vi som sædvanlig afiskede rigtig lange stræk, men jeg fik en UM'er, og Michael havde nogle følgere på bombarda/flue og fik en målsfisk. Et godt stykke vest for bilerne havde vi mødt det samme grumsede vand fra Reeersø, som strømmen førte hele vejen over mod Røsnæs. Michael fik netop sin fisk lige på kanten mellem det klare vand og det grumsede, som altid er værd at ofre lidt ekstra tid på. Dagen sluttede med fiskeri til lidt sete fisk, som dog ikke ville noget, men en hyggelig dag, hvor der blev sagt godt fiskeår og skålet i champagne.

I lørdags var jeg så på Nordkysten med Mike Fløjborg. Jeg havde valgt Nordkysten, da jeg havde set, at der var et bredt bælte med vandtemperature på 6-7 grader og dermed en del varmere end i fjordene. Vi startede fra morgenstunden, men selvom det så fantastisk ud med godt røre i vandet, skete der dog ikke noget på første plads. Det var godt lavvandet, men så kunne vi lettere nå flere mørke bælter. Strategien var at fiske ca. 1½ time hvert sted og få affisket noget vand. Næste plads gav en UM'er til mig, og Mike havde hug. Der skete dog ikke mere, så vi rykkede igen til en plads længere østpå. Her så det også rigtig godt ud, og der var del andre fiskere, som desværre kun kunne fortælle om følgere. Vi mærkede heller intet, på trods vi affiskede et rigtig langt stræk flere gange i håb om, der kom fisk ind, og jeg drog hjemad ved to-tiden, som var min bagkant den dag. Mike fortsatte lidt endnu men havde ikke kontakt.

Sidste søndag var jeg et par timer i den nordlige del af Isefjorden i håbet om, at kulden havde trukket nogle blankfisk i fjorden. Jeg fiskede et langt stræk i den isende hårde sydøsten vind, som for det føste gjorde fjorden virkelig lavvandet men også havde en kraftig afkølende effekt. Så det var rigtig hårdt vinterfiskeri men is i øjerne og isglaserede waders, når jeg gik mod vinden. Dette stiller virkelig krav til ens beklædning, så se hvad jeg bruger her Beklædning Der var dog ingen gevinst til mig denne dag udover en følger, som fulgte min Pattegris classic uden at hugge. Vil også lige anbefale en god skydeline til frostvejr, da de monofile liner er "no go" da de bliver stive. Jeg bruger selv Salmonflys 0,024" skydeline, som jeg har fisket med i minus 14 grader. Den er dejlig tynd og trækker ikke så meget vand med og forbliver rimelig smidig. Find link her Grejlinks 

Husk mine arrangementer i samarbejede med Gerlev kro, som løber af stablen her i jan/feb, så du er klar til forårets fiskeri. Se mere her Foredrag/fluebinding

Til sidst en lille is update fra fjordene. I Roskilde fjord skal man være opmærksom på is i den sydlige del samt is i kanterne nord for broen ved Frederikssund. I Isefjorden er der is i den sydlige del omkring Tempelkrogen/Bramsnæs vig. I den nordlige del skal man være forberedt på is i kanterne. Har lige fået en frisk melding fra Mike Fløjborg, som siger Vellerup vig er isfri, og det samme gør sig gældende syd for mod Ejby, hvor Mike fik en UM'er i går.

Skit fiske Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden