28-12-2015

Nyt fra Isefjorden og status på mit fjord fiskeår

Har inden jul været en tur i den nordligere del af Isefjorden sammen med Michael Røscher. Vi affiskede som sædvanlig et langt stræk. Jeg fiskede med to fluer Kobberbissen og Pattegrisen classic og fik to UM'ere på henholdvis ophænger og endeflue, så de tager både stort og småt. Jeg fik fiskene godt spredt ud over strækket, og selvom Michael og jeg hurtigt kastede i samme område, skete der ikke mere, så fiskene går stadig spredt. Michael fiskede med bombarda, og jeg viste ham, hvordan men binder tacklet til to fluer, men han mærkede desværre intet.

I juledagene var jeg et smut på Møn, men grundet den megen vind blev det ikke til noget ørredfiskeri. Sofie og jeg var dog et par timer i Stege Nor, men her var vi også låst til en plads grundet den hårde SV vind. Vi mærkede overhovedet intet. Ret ærgerligt, da Sofie gerne ville fange sin første gedde. Jeg havde ellers forventet mere action, da jeg havde hørt om rigtig godt fiskeri i Noret. Men ved også at gedderne kan være svære at finde og kan stå ret koncentreret, så store områder er "fisketomme". Vi affiskede derfor et langt stræk med flue og spin men trak en nitte, men vi kommer tilbage.

Det er også tid til en status over mit fiskeri i fjordene. Efter et ret godt forår, hvor jeg fik flere gode fisk i Iseforden og havde lidt kontakt i Roskilde fjord, ramte jeg ikke rigtigt i forhold til sommerfiskeriet. Jeg fiskede på vestsjælland tidlig morgen og aften, hvor jeg så mange store fisk springe, som dog ikke huggede. Andre havde stor succes med at fiske midt på dagen og tidlig morgen. Det samme gjorde sig gældende i Isefjorden, som faktisk fiskede rigtig godt henover sommeren. Jens Bang havde også rigtig godt fiskeri på Helnæs i juli, hvor han på nogle formiddage fangede tæt på 10 fisk. Ovenpå min magre sommer, satte jeg min lid til det stabile efterårsfiskeri i fjordene, men det normalt gode fiskeri har været markant dårligere i år. Jeg har da fået nogle gode fisk, men dagsfangster i normale år på 10 fisk har jeg slet ikke været i nærheden af. Har også fanget væsentlig færre UM'ere, og der har virkelig skulle arbejdes for at finde fiskene. Det har også været min fornemmelse, at fiskene har gået længere ude grundet det varme vand, hvilket jeg bygger på, at Lars Hjelmsø har fået flere fisk på spin, hvor vi plejer at fiske lige op og særligt om efteråret. På vores fælles tur fik vi fluefiskere dog flest fisk, og Sigi toppede med sin fantastiske blankfisk på 63 cm fra vestsiden af Isefjorden.

Men jeg har klart fanget færre fisk i Isefjorden i år og min største er "kun" 59 cm, og spørgsmålet er, om vi skal være bekymrede. Det tror jeg ikke, da der aldrig er meldt om så mange fisk, som i f.eks. Tuse å. Jeg tror bare, at det har været et meget atypisk efterår med varmt vand, og flere fisk er derfor blevet længere ude eller på åben kyst, da fødegrundlaget har været til det. Mange af de sædvanlige kyster har også været lukket i længere perioder grundet vind fra vestligere retninger, og vi har derfor været "låst" på fiskbare pladser. Roskilde fjord har ikke været god for mig i år, da jeg kun har fået få mindre fisk. De sidste par års største fisk har jeg ellers taget der, men jeg har heller lagt så meget tid i Roskilde fjord grundet det ustabile fiskeri. Pt. bliver der dog fanget flotte 5 kg blankfisk på ydrekysterne, og fjordene skal nok komme med. Selvom de næste måneder er svære, og man i lange perioder undres over, hvor fiskene er henne. Så pludselig en dag rammer man rigtigt med masser af flex til følge, og det er jo netop en del charmen ved fiskeri efter sølvtøj.

Tight lines Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden