11-12-2015

Storm fiskeri og vandpleje

Var søndag sammen med Mike Fløjborg en tur i Isefjorden. Mike var spændt på at få prøvet sin nye Hellios II # 6, som han lige havde fået efter en reklamation. Det blæste godt nok en del men jeg havde udvalgt et par pladser, som var fiskbare i den kraftige sydvesten vind med vindstød af stormstyrke. Første stop var i den nordlige del, og vi havde ikke fisket særlig længe, før jeg havde et hug og kort efter fast fisk. Den mærkedes god men røg desværre af efter alt for kort tid. Heldigvis fik Mike en UM'er kort efter, og vi nåede begge at tænke, det bliver godt det her. Vi mærkede dog ikke mere, selvom vi affiskede et langt stykke og også huskede at fiske de lave områder, da fiskene ofte er at finde der ved ekstrem højvande. Vi rykkede til en plads midt i fjorden, men vinden tiltog yderligere, og det var ligefrem svært at stå fast i vindstødende. Pladsen jeg havde valgt kan der være fisk, som trækker ind mod land om aftenen. Denne aften mærkede vi dog intet, da fiskene nok stod på dybere vand og hvilede i stedet for at være under land, hvor der godt nok var gang i "suppen"

Tirsdag var vi inviteret til elektrofiskeri ved Kattinge værk ved Boserup. Det var Rolk og "Foreningen med det lange navn" som skulle opfiske moderfisk til den kommende strygning. Jeg var der sammen med nogle elever og kollegaer fra min skole i Frederikssund. Michael Røscher var der også med nogle Fisk og Fjord elever samt nogle fra Ørredpatruljen. Selvfølgelig var Uffe Clemmesen og Pia Ragan fra Ørredpatruljen der også og Gordon P Henriksen og Kuno kiggede også forbi. Så det var en god samling ørredtosser, som spændt ventede på hvad elektroden fangede. Særlig fordi de dagen før havde "fanget" 12 fisk og set flere springe. Der var dog ingen gevinst ved slusen i dag, og det samme gjorde sig gældende for Kornerup å, som også blev prøvet. Vi gik dog ikke helt fisketomme hjem, da vi så to små hanner samt en stor ål, som var gået i fælden ved slusen. Uffe fik med lidt besvær fanget dem og viste dem frem for de unge. En god oplevelse selvom vi godt kunne have brugt et par store havørred hunner.

Tight lines Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden