12-11-2015

Røsnæs og Isefjorden

Som nævnt var jeg i weekenden på Røsnæs med Jens, Lars og Sigi. Jeg kom først derop over middag om lørdagen, og Jens og Lars kunne fortælle om en længere vandretur til en spændende rev. Der havde Lars smidt en 3+ fisk, som var gået i luften med det samme og derefter røg efter kort tids fight. Efter lidt frokost ville Jens og jeg lige prøve revet, mens Lars og Sigi startede på nordsiden. Vinden var lidt tricky, men det kunne godt lade sig gøre at fiske på revet, men der var dog en del ålegræs og desværre ingen strøm. Jens fik dog en UM'er, men vinden tiltog, og der kom mere drivende ålegræs i store klaser, så vi valgte at køre over til andre. Vi affiskede et rigtig langt stykke i det svindende lys og så en del jagende marsvin, men havørrederne så eller mærkede vi intet til. Da det begyndte at regne kraftigt, drog vi mod sommerhuset, hvor vi fortalte røverhistorier og spiste Lars' og Sigis hjemmelavede hjortepølser. Vi vidste, der var en storm på vej, og det blæste ganske rigtigt kraftigt op, og dermed var videre fiskeri på Røsnæs umuligt. Jeg havde derfor udpeget et par pladser på vestsiden af Isefjorden for de andre, da det var nærmeste fiskbare vand til søndagens fiskeri.

Vi ankom en noget snørklet køretur til en for os alle ny plads, som jeg havde hørt meget godt om. Og tak for koordinaterne Mike Fløjborg. Det var temmelig højvandet, og vi var de første på pladsen, men der kom hurtigt andre. Det er dog et langt stræk, så vi spredte os godt for at få afdækket noget vand. Lars havde ret hurtigt nogle følgere, og jeg så en bombarbarda fisker fange en 50+ fisk, så der var fisk på strækket. Efter at have indtaget madpakkerne startede vi lidt sydligere på strækket, og der gik ikke længe, før Sigi fik en UM'er. Lars havde også flere hug og følgere med spinnestangen. Jeg havde et enkelt hug, og kort efter var der lidt pillen ved fluen, og jeg kunne kroge en blank havørred, som jeg landede efterfølgende. Jens skulle hjemad, men vi andre fortsatte, da der var fisk inde. Pludselig råbte Sigi: "jeg har en, og den er ikke lille" Det var den i hvertfald ikke, da en stor flot blankfisk gik fri af vandet flere gange. Den gav en rigtig god fight, som ikke var udramatisk, da linen var låst på hjulet, så Sigi måtte fighte den med hånden. Lars fik den dog landet, og vi stod alle og beundre en rigtig flot fisk på 63 cm. Lars fik derefter en UM'er, men så var der heller ikke mere. Da jeg rensede min fisk, havde den en brisling på 10-12 cm i maven. Meget pænt af en fisk på 42 cm, men det understøtter, at de går længere ude.

Så lidt mere gang i den nu, men der er stadig langt i mellem dem, og den kraftige blæst i løbet af ugen har jo lukket de fleste pladser på min side...

Skit fiske Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden