06-11-2015

Nyt fra kysterne

Var onsdag ude efter fyraften og fiske med Mike Fløjborg, som gerne ville have lidt tips og tricks, da han siden november sidste år er nystartet ud i kystfluefiskeriet. Vi mødtes derfor på en af mine pladser i Isefjorden. Mike har været meget ihærdig, men han har endnu ikke fanget et havørred over målet på fluestangen, og har som os andre været inde i en fisketom periode på det seneste. Mike var derfor begyndt at tvivle på egne evner lige fra kast, indtagning og valg af flue. Der var dog overhovedet ikke noget at komme efter, idet Mike kastede aldeles udemærket på trods af sin kleine #3 stang. Mikes 6'er var nemlig til rep. Mht. indtagningen var der heller intet, og jeg fortalte Mike, at du nærmest ikke kan gøre noget forkert. Selvfølglig kan en pause, hurtigere eller langsommere indtagning være udslagsgivende ved svære fisk. Mikes hjemmebundne fluer var også helt i orden, og jeg rådede ham til at sætte en lille Brenda på. Mike var meget begejstret for den nye plads, jeg havde vist ham, men der var desværre også fisketomt denne vindstille og disede aften. Fik dog en besked fra Mike dagen efter, da han havde prøvet pladsen igen. Mike skrev "Forbandelsen er brudt to UM'ere i dag " Mike havde tilmed en god fight på sin #3 stang, da fiskene var omkring 35 cm. Så han var glad, og jeg var glad for at kunne hjælpe ham videre.

Jeg selv prøvede aftentrækket på Nordkysten i går, men udover et par sete fisk var der ingen kontakt. Jeg drager til Røsnæs i morgen, hvor jeg skal bo i sommerhus og fiske med Jens, Sigi og Lars lørdag og søndag. Blir' hyggeligt da det er lang tid siden, vi har været samlet...

Skit fiske Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden