23-10-2015

Lystfiskeri i TV2 Lorry og nyt fra Ísefjorden

Mødtes onsdag med Niels Lagergaard, som var ude sammen med TV2 Lorry for at filme og vise , hvordan en fiske guide arbejder. Niels havde tre fiskere med, som han skulle guide. De var færdig med optagelserne, da jeg kom frem, men fik en sludder med Niels og fotografen. Fiskeriet havde ikke været fantastisk, men Niels havde fået en enkelt UM'er, som var kommet på film. Niels, Jon og jeg fiskede videre, da de andre kørte hjem, men udover en UM'er, som jeg fik og lidt småkontakter, mærkede vi intet. Men husk at se resultatet af optagelserne på søndag kl. 19.30 i Søndagsmagasinet på TV2 Lorry. Se også Niels' blog http://fishingguidedenmark.dk/

I går var jeg ude igen på en plads i den nordlige Isefjord, da vinden jo var gået i sydvest. Da jeg havde fisket et stykke tid, mødte jeg Jesper Ørnfeld, som står bag Isefjorden Havørred Open http://oroekro.dk/havoerred-open/ som foregår næste weekend. Jesper havde som jeg ikke mærket noget udover et par følgere, selvom forholdene var perfekte med stigende vand og godt gang i vandet. Vi kløede dog på, men der var stadig ingen kontakt, selvom vi affiskede store stræk. Men både Jesper og jeg ved, at det kan ændre sig på et øjeblik.Til sidst fiskede vi os tilbage mod et lille stenrev, hvor Jesper havde erfaring for, at fiskene kom helt tæt på land, når det blev mørkt. Vi var kun lige begyndt at affiske stenrevet, da Jesper havde et godt hug. Jesper sagde, at vi skulle trække os 10 meter tilbage, så vi stod i knædybt vand og affiskede stenrevet. På vej ind og lige da jeg hævede stangen til et nyt kast, huggede en fisk hårdt lige på kanten til sandbunden. Ku' med det samme mærke, at det var en god fisk, som stod og ruskede og efterfølgnde tog et et godt udløb og desværre røg af. Ærgerlig tog jeg nogle flere kast, men vinden var drejet mere i vest-nordvest, så jeg ville hjemad. Jeg lagde derfor et kast ret tæt på land og begyndet at rulle linen på hjulet, da endnu en fisk huggede men igen hurtigt røg af. Det var næsten helt mørkt nu, men vi gav den 10 min mere dog uden kontakt. Men tre timers fiskeri sluttede med et kvarters intens action dog uden fisk på land.

Men har de senste dage hørt om godt fiskeri flere steder i fjorden, så tror der er ved at ske noget nu ovenpå den noget tamme periode.

Tight lines Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden