09-10-2015

Udsætning af fisk og nyt fra fjorden

Var lørdag sammen med Sofie Grünbaum ude og sætte halvårsfisk ud i Kollerød å, som er en del af Havelse å systemet. Det var vandplejegruppen fra Fabelfisken, som stod for det praktiske. Vi var flere end sidst, jeg var med og de nye spande med pumper, virkede efter hensigten, så flere fisk overlevede. Så nu skulle der gerne blive flere havørreder at fange om nogle år i bl.a. Roskilde fjord. Vi vil jo alle gerne have flere fisk på kysterne, men det kniber nogle gange med fremmødet til dette frivlillge arbejde. Så husk at deltage i dette arbejde og vandløbsrestaureinger, som din forening og Fishing Zealand arrangerer. Du tager et ansvar i forhold til bæredygtigt lystfiskeri, og du får set noget natur, som man ikke tænker er der. Som da vi også satte fisk ud i Stenløse å, som løber lige ved siden af S-toget.

Se billeder under Vandpleje

Har fisket på de nordlige pladser i Isefjorden og har fanget UM'ere og haft nogle kontakter, og i går fangede jeg så en slank fisk på 48 cm. Den gav dog en rigtig god fight, da den havde noget af et haleror. Men det normalt gode oktoberfiskeri i fjorden har jeg ikke ramt og hører det samme for andre. Forholdene har dog også været vanskelige med ekstem lavvande grundet den kraftige sydøstlige vind. Vandet er dog kommet tilbage, da vinden er aftaget, men vandstanden er stadig under normalen. Bliver dog nok bedre i løbet af weekenden, da vinden aftager yderligere.

Var lige ude et par timer i går og fiskede syd for Orø, hvor jeg havde et hug, men vinden forsvandt og det samme gjorde min tro på forehavende. Jeg kørte derfor op for at mødes med Lars Hjelmsø, som jeg vidste fiskede på en nordlig plads og havde haft følgere, hug, mistede 50+ fisk og en enkelt i hånden på 35 cm. Det er altid hyggeligt at fiske med Lars men vi mærkede intet som helst, og det er også vores erfaring, at fiskeriet dør når lyste forsvinder. Som den mørkemand jeg er, fiskede jeg lidt ind i mørket, da man godt kan slide sig til en fisk men mørke bonanzafiskeri blir' det aldrig på denne plads. Der skete heller ikke noget denne aften, og dagsfiskeriet er der, man skal ligge sin energi.

Skit fiske Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden