06-07-2015

Guidning af 3 nybegyndere

Har ikke fået fisket så meget, da jeg har været frivillig på Roskilde Festivalen. Har dog inden guidet Mette Bennike og hendes to veninder Annette og Birgitte, som skulle have et indtryk af fiskeriet og udendørstilbud i Frederikssund Kommune. Dette var kommet i stand, fordi Udviklingskonsulent Mette Seneca havde hyret Mette Bennike til at skrive og tage billeder til brug på hjemmside og andet materiale fra Frederikssund Turist Bureau. Læs hele Mettes reportage på www.visitfrederikssund.dk Hverken Mette eller hendes veninder havde fisket før, og de mødte bl.a. op i kjole, så der var lidt udfordringer fra start, men det blev taget med grin og højt humør, da de kravlede i wadersne. Jeg havde valgt tre spinne setup med henholdsvis blink, bombarda med flue og bobleflåd med naturlig agn. Stedet jeg havde valgt var i Nationalparken Skjoldungelandet, hvor en lille del ligger i den aller sydligste del af Frederikssund Kommune. Stedet var valgt grundet strømmen i den smalle passage ved Eskils ø, hvor der forhåbentlig var lidt fisk midt på dagen. Derudover det flotte landskab samt godt lys, så mulighederne var til stede for gode billeder. Vi gik igang, og de syntes alle det var en særlig oplevelse at mærke vandet pres mod benene i wadersne. De var alle overrasket over, hvor meget teknik, der egentlig skulle til for at få kastene til af fungere. Det gik dog rimeligt, men tålmodighen var ikke så stor hos alle deltagere, og fiskene ville ikke rigtig lege med, så der blev holdt en del pauser i det gode vejr på stranden. Mette havde dog fisk på et kort øjeblik og jeg selv havde lidt små hug af mindre hornfisk lige i strømskiftet. Vi fik ingen fisk i hænderne, men Mette fik nogle gode billeder i kassen, og jeg fik formidlet sæson og arter i kystfiskeri, fisktekniker i fjordene, vandpleje og Fishing Zealand.

Nu er det sommerferie, og jeg drager til Berlin i morgen. Så der bliver ikke noget fiskeri den kommende uges tid, men har et par natture planlagt og skal til Sverige senere, hvor der skal fiskes nogle dage...

Skit fiske i ferien Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden