05-06-2015

Bækørred fiskeri i Tuse å

Fiskede i går aftes i Tuse å mens Sofie grillede og varmede bearnaisesovs og nød naturen. Fangede hurtigt en bækker, som jeg så først. Det var klart en udsætningsfisk med klippet fedtfinne og krøllede forfinner. Efter maden tog jeg aftentrækket og så nogle fisk og havde lidt småhug, og jeg blev nøje fulgt af nogle nygerrige køer og kvier. Langt nede på strækket fik jeg endnu en bækker, som helt klart var en vildfisk med flotte hele finner. Der var ikke så meget størrelser på, men det er overraskende så hårdt og grådigt, de tager fluen, men de var også velnærede. De røg selvfølgelig retur begge to, da bækørreden er totaltfredet også i Tuse å, da bækørred fiskeriet er gået tilbage som i andre danske åer. Jens Bang fortalte i øvrigt, at den første farvede opgangsfisk allerede er fanget i Tuse å. Har ikke været på kysten grundet travlhed og den stærke blæst, men skal ud de nærmste dage. Har også hørt fra Michael Røsher, at der er fanget virkelig mange makrel ved Munkholmbroen men også i Roskilde fjord. Opsøg steder med strøm eller stor vandybde.

Tight lines Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden