10-05-2015

Fiskeri med unge/begyndere

Nu hvor hornfisken har indtaget vores kyster er det oplagt at få gang i nogle nye lystfiskere, da hornfisken næsten giver garanti for fangst. Man kan selvfølgelig fiske med blink og silkesnor, men efter min mening er der ikke noget som slår "gammeldags" bobleflåd og hornfiske strimler på en enkeltkrog str. 2-4 eller lille trekrog str. 10. Det er tillige et meget visuelt fiskeri, hvor man skal holde øje med de farvestrålende bobleflåd, og det er et godt trick, når man fiske med børn/unge. Hvis man ikke lige ligger inde med hornfisk kan sildestrimler/kyllingehjerter også bruges. Fiskede i går med Carla og Cathrine Brøndum, som startede ud med blink og silkesnor, mens jeg fangede agnfisken på flue. Da det ikke var typisk hornfiske vejr, tog det lidt længere tid end planlagt, men de havde set fisk og Carla havde hornfisk på, så de var underholdt imens. Efter lidt Oreos på stranden og skift til bobleflåd var der til gengæld action med fisk i første kast. Herefter gik det slag i slag med fisk til både Carla og Cathrine. Cathrine fik nogle rigtig pæne, og det var efter, hvad hun kunne huske hendes første hornfisk. Vi beholdt 4 og genudsatte resten på en dag uden vildt gang i den, men bobleflådet havde endnu engang vist sin effektivitet. Herefter kørte vi op til farmor for at spise friskfanget hornfisk med farmors "epic" persillesovs.

Hornfisken er også en oplagt træningsfisk for den som lige er startet op med kystflue. Vælg mindre fluer str. 8-10 og gerne med indslag af orange/pink, hvis I går målrettet efter hornfiskene og brug flydeline, da hornfiskene er meget opmærksomme på aktivitet i overfladen.

Tight lines Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden