05-05-2015

Isefjorden nord

Har de sidste 3 dage fisket på de nordlige pladser i Isefjorden, og har i alt fået 10 ørreder mellem hornfiskene samt mistet flere og har haft flere følgere. Som jeg spåede sidst, var ørrederne aktive om dagen, og jeg fik flere af dem i højt solskin. Det krævede dog, at der var vind, for så snart vinden forsvandt døde fiskeriet. Det var en skøn blanding af mindre fisk og fisk op til slut 40'erne, men de fightede alle forrygende, og de fleste tog min Alivereje med UV knaldhårdt. Det var kun i de vindstille perioder, at jeg havde følgere, som kun nappede lidt i fluen. Fik også prøvet en ny nordlig plads, som jeg længe har haft i kikkerten, og det resulterede i 3 pæne havørreder og en håndfuld hornfisk. Hornfiskene har ikke været et altoverskyggende problem, og min nye teknik med at fiske dybt og langsomt vikrker efter hensigten. Der er også en tydelige forskel i måden de tager på, da ørrederne bare hugger igennem, og hornfiskene piller lidt først, og jeg kan derfor undgå at kroge de fleste hornfisk ved at være lidt afventende med modhugget. Kommer sikkert til at koste mig en 3 kilos havørred en dag, men det virker fint indtil nu. Der er masser af rejer på det lave vand grundet deres forestående gydning, så det er med at finde rejefluerne frem, hvis I ikke allerede bruger dem.

Tight lines Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden