21-04-2015

Status på Isefjorden og guidet tur

Havde en fridag fredag, hvor jeg fiskede på et par pladser, inden jeg skulle til møde hos Gordon P Henriksen ang. noget Fishing Zealand relateret. Fiskede først på en plads midt i fjorden, hvor jeg efter at have fisket strækket igennem fik 3 fisk i rap på et hotspot ved at lade fluen synke, inden jeg startede indtagningen. Mødtes kort med Niels Lagergaard på en plads på vestsiden, inden han skulle til Rørvig, hvor han i Fishing Zealand regi skulle holde weekendkursus sammen med Claus Eklundh om havørred fiskeri. Vinden var dog ikke med os, og vandet var meget grumset, og da vi begge skulle videre, stoppede vi hurtigt uden at mærke noget.

Søndag fiskede jeg sammen med nogle kollegaer i midten af fjorden, og det var kun spinnefiskerne, som havde kontakt, og det blev til en enkelt fisk på 53 cm og en mistet. Vi fluefiskere mærkede intet, men så nogle fisk.

I går guidede jeg så Marc Deurloo fra Holland, som meget gerne ville fange en havørred på flue i Danmark. Marc havde fisket hele sit liv, men som mange andre hollændere var det karpefiskeriet som gjorde sig gældende i mange. De sidste 4 år har Marc dog fisket med flue, og da han var vant til reservoir fiskeriet efter regnbuer i Holland, havde han både gear og teknik til det danske kystfluefiskeri. Marc var på en mission, hvor han vil fange 100 forskellige arter, og netop havørreden manglede at blive krydset af. Vi startede på et spot i den nordlige del, hvor vinden var lidt udfordrende, men det gik, og forholdene var perfekte. Efter ½ timea fiskeri havde Marc fast fisk, og jeg kunne lande en blankfisk sidst i fyrrene. Missionen var fuldført, og det var en meget glad Marc og guide, som fik taget billeder og lidt film. Prøvede flere pladser efterfølgende, men udover lidt sete fisk og lidt hug fra horndrøn fik vi ikke mere, så det var godt fjorden leverede fra start med sete fisk og hug. Der var dog først kommet gang i den, da vi ankom på pladsen, da to spinnefiskere havde fisket der siden kl. 11, før de på kort tid fik 6 fisk. Mit råd til de kommende dage er derfor at fiske på de nordlige pladser i fjordene og helst, hvor der er vind og gerne morgen og aften, da det er ved at være de tider, hvor der dagligt kommer flere og flere horndrøn.

Tight lines Keld

Seneste kommentarer

02.05 | 15:06

Hi Keld - I was referred to you by Niels Pedersen to see if you are available for a half day guided fly fishing day at Ishøj between August 3-8? I'll be visiting family there. Thanks! Britta

09.06 | 07:06

Hej Michael. Ja træning er helt klart vejen frem og evt. et kastekursus. Udover det jeg nævner under "Linerne" vil jeg anbefale ArcticSilvers MD Compact WF og skydehoveder #8 (8,5 m klump)

08.06 | 12:17

Hej Keld. allerførst tak for svar. der er vel ikke så meget at gøre end at træne. Men hvis nu jeg ville investere? Jeg har en 9 fods #8 Grey Fluestang, hvad skulle jeg så have på hjulet?
Mvh Michael

06.06 | 14:28

Hej Michael. Det er jeg da glad for at høre. Men vent med skydehoved setup til kastene kører med WF helline. Når kastene kører er skydehoved en klar fordel på kysten.

Del siden